AI: bondgenoot of tikkende tijdbom?

AI: bondgenoot of tikkende tijdbom?

24-10-2023
Nieuws

AI verandert hoe we werken, leven en communiceren. Hoe kan het je helpen op je werk? Wat is de schaduwzijde? En wat wordt er gedaan om de groeiende impact van AI in goede banen te leiden? Je hoort het tijdens het Nationaal AI Debat. Kijk en chat live mee!

Op 1 november organiseert Skillstown, al jarenlang partner van Noloc, het Nationaal AI Debat. Spraakmakende sprekers gaan in op de vraag: Is AI onze bondgenoot voor de toekomst of een tikkende tijdbom van ethische dilemma's?

Tijdens de livestream staan drie thema’s centraal: 

  • Kansen en mogelijkheden
  • Risico’s en bedreigingen
  • Omgang met AI

Han Oei en Ruerdje van Mierlo zijn vanuit de Noloc Innovatiehub ook bij deze avond aanwezig. Meld je vooral aan als je online mee wilt kijken en nieuwsgierig bent wat het jou brengt. 

Vanuit Noloc willen we jullie de komende tijd blijven inspireren en informeren over de ontwikkelingen rond AI en loopbaanbegeleiding. Het is belangrijk je te verdiepen in de zaken die in feite al niet meer weg te denken zijn. We merken dat de leden van Noloc heel verschillend staan ten opzichte van AI binnen de context van hun werk als loopbaanbegeleider. Sommigen vinden Noloc te langzaam en roepen ons op vaart te maken: “Schiet op, anders lopen we achter de feiten aan”. Anderen zeggen juist: “Voorzichtig, we kunnen de gevolgen niet overzien en zaken rond privacy en veiligheid zijn niet goed geborgd.” Hoe sta jij hierin?

Kijk en chat live mee over de toekomst van AI