Kwaliteitskringen

  Ruim 50 kwaliteitskringen

  Noloc kent verspreid over Nederland ruim 50 kwaliteitskringen. Kwaliteitskringen bestaan uit gemiddeld 8 tot 12 leden, en komen circa zes keer per jaar bijeen.  In een kwaliteitskring ontmoeten leden elkaar om te praten over vakontwikkelingen, inhoudelijke verdieping en de eigen ervaringen als loopbaanprofessional. Er is dus ruimte voor zowel inhoudelijke verdieping, een netwerkfunctie, als ook supervisie en intervisie. Op deze wijze spelen kwaliteitskringen een belangrijke rol in de continue deskundigheidsbevordering van onze leden. 

  Doel

  Het doel is in een informele sfeer gezamenlijk te werken aan ieders professionaliteit. Anders dan de regiobijeenkomsten bestaat de kwaliteitskring uit een vaste groep deelnemers waarvan een zeer actieve bijdrage (principe van halen-én-brengen) en regelmatige aanwezigheid wordt verwacht. De agenda van de kwaliteitskring wordt jaarlijks door de deelnemers zelf bepaald. In de kwaliteitskring kan je reflecteren op je eigen handelen en de nieuwste ontwikkelingen in het vakgebied en de markt volgen. 

  Lees de ervaringen van Viola Majoie, deelnemer van het eerste uur

  Inhoud en werkwijze

  De bijeenkomsten zijn gericht op wederzijdse uitwisseling van kennis en ervaring. Bijvoorbeeld over vakinhoudelijke ontwikkelingen, specialisaties en stromingen, attitude van de loopbaanprofessional en jobcoach, methodisch handelen, visieontwikkeling, ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. De vorm van uitwisseling is vrij. Deze kan variëren van workshops door deelnemers, casuïstiek en intervisie tot tips over opleidingen en symposia, boekbesprekingen of methodiek-ontwikkeling. 

  Waar te vinden?

  Kwaliteitskringen vind je in je eigen regio dicht bij huis. Er zijn al verschillende jobcoaches aangesloten bij kwaliteitskringen, maar we willen jou ook graag verwelkomen!

  Ga hier naar het overzicht van kwaliteitskringen.

  Kwaliteitskring opstarten

  Noloc ondersteunt en faciliteert leden die een eigen kwaliteitskring willen opstarten. Hieronder vind je meer informatie m.b.t. het opstarten van een kwaliteitskring:

  ‚ÄčKwaliteitskringverslagen

  Hieronder vind je de kwaliteitskring verslagen