Wat doet een loopbaanprofessional

Een loopbaanprofessional beweegt zich op het snijvlak tussen organisatie, mens en arbeid en begeleidt mensen en organisaties bij velerlei vraagstukken op het gebied van leven lang ontwikkelen en duurzame inzetbaarheid. Een loopbaanprofessional kent daarbij verschillende rollen: adviseur, coach, begeleider, sparring partner, kennisoverdrager, facilitator, onderzoeker, etc. Deze vraagstukken kunnen zowel individueel van aard zijn, bijvoorbeeld op het gebied van re-integratie, outplacement, studiekeuzebegeleiding, talentontwikkeling, vitaliteit, burn-out preventie en werkgeluk, of meer op organisatieniveau. Zoals bijvoorbeeld het begeleiden van organisaties op het gebied van duurzame inzetbaarheid en strategische personeelsplanning.

Beroepsregister: vindbaar voor opdrachtgevers en loopbaanklanten

Het beroep van loopbaanprofessional is niet beschermd. Dat betekent dat iedereen zich een ‘loopbaanprofessional’ mag noemen. Om de kwaliteit van loopbaanprofessionals te borgen en te verhogen, heeft Noloc een beroepsprofiel van een loopbaanprofessional opgesteld. Loopbaanprofessionals die aan de eisen van dat profiel voldoen, kunnen zichzelf laten certificeren als Register Loopbaanprofessional (RL) en in het Noloc beroepsregister worden opgenomen. Inmiddels zijn er ruim 2.200 Register Loopbaanprofessionals, die ook het bijbehorende kwaliteitskeurmerk mogen voeren. Zij vergroten hun marktwaarde en kansen bij opdrachtgevers en loopbaanklanten. 

Wat brengt het jou?

Noloc heeft een aantal loopbaanopleidingen geaccrediteerd: cursisten worden opgeleid tot loopbaanprofessional en voldoen aan de eisen van het beroepsprofiel. Heb je een Noloc geaccrediteerde loopbaanopleiding afgerond? Dan kom je in aanmerking voor een verkorte toetsingsprocedure voor certificering als Register Loopbaanprofessional.

Bekijk de Noloc geaccrediteerde loopbaanopleidingen