Recertificeren als RJ

Als gecertificeerde jobcoach blijf je continu investeren in het vergroten van je vakbekwaamheid. Hoe je dat gedaan hebt, laat je zien bij je recertificering. Elke vier jaar word je getoetst op je professionaliteit, groei en ondernomen activiteiten om je keurmerk Register Jobcoach (RJ) te behouden. Zo zorgen we met elkaar dat ons vak de kwaliteit behoudt dat het verdient. 

Keurmerk_RJ_RGB_Online_LR

Het toetsingstraject bestaat uit het samenstellen van een portfolio op basis van het Beroepsprofiel Register Jobcoach en het Toetsingskader voor recertificering. In dit portfolio doe je verslag van je professionele ontwikkeling en toon je aan welke ontwikkelgerichte activiteiten je hebt ondernomen (het behalen van PE-punten). Je portfolio wordt schriftelijk getoetst door een assessor.

Stappenplan
Recertificering is iets waar je tijdig aan moet beginnen. Zie het als een ‘ongoing’ proces. Je bent immers nooit uitgeleerd. Het is leuk, leerzaam en een verrijking voor jou in je vak. Marion Wagemans is onlangs geslaagd voor haar recertificering, in haar geval als RL, en deelt graag haar ervaringen en tips. Weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Bekijk het stappenplan!

Let op: lees deze belangrijke documenten van tevoren goed door!
Lees deze documenten goed door voordat je begint. Dan weet je wat er precies van je wordt verwacht en waarop je wordt getoetst.

In de Noloc Academie vind je ook nog een korte uitleg (micro-learning) als je dat fijn vindt.

Upload je portfolio
Het recertificeringsproces verloopt via DNV. Op dit DNV Noloc Portal vind je alle instructies en doorloop je stap voor stap het uploaden van je portfolio.

Kosten
Je betaalt € 200,- exclusief btw voor het recertificeren om het keurmerk RJ voor vier jaar te behouden. 

Twee tips
Is het meer werk dan voorheen? Zeker! Tegelijkertijd is het een mooi leerproces. Een moment om bewust te reflecteren en bij te stellen waar nodig. Een paar tips:

  1. Begin op tijd en maak een planning. Integreer het samenstellen van jouw portfolio in je dagelijkse praktijk en houd het bij.
  2. Het wordt nog leuker als je het samen doet. Bijvoorbeeld met een (vak)collega. Of zet intervisie op de agenda binnen je Kwaliteitskring.

Nadat je jouw portfolio hebt ingeleverd, verdiept een assessor zich in jouw verhaal ter eindbeoordeling. Met een open mind toetst hij de inhoud en geeft je waardevolle ontwikkelgerichte feedback. Daar kun je dan weer je voordeel mee doen. Je groeit in je persoonlijke ontwikkeling!

Vragen en informatie
De meest gestelde vragen over het keurmerk Register Jobcoach worden beantwoord in de FAQ. Deze informatie wordt regelmatig geactualiseerd. Ook is er halfjaarlijks een online voorlichting over recertificering. In de agenda vind je meer informatie over de eerstvolgende voorlichting.