Recertificeren als RJ

Op deze pagina vind je alle informatie over herregistratie als Register Jobcoach.

Als gecertificeerde Jobcoach blijf je continu investeren in het vergroten van je vakbekwaamheid. Hoe je dat gedaan hebt, laat je zien bij je herregistratie. Elke drie jaar word je getoetst op je professionaliteit, groei en ondernomen activiteiten om je keurmerk Register Jobcoach (RJ) te behouden. Zo zorgen we met elkaar dat ons vak de kwaliteit behoudt dat het verdient.

Let op: per 1 januari 2023 verandert de wijze waarop Register Jobcoaches worden ge(re)certificeerd. Zo is er straks een nieuw beroepsprofiel en toetsingskader, met nieuwe (re)certificeringseisen. De toetsing wordt straks verzorgd door DNV, en de geldigheidsduur van je certificaat gaat van drie naar vier jaar. Ook valt (re)certificering straks niet meer binnen het lidmaatschap, maar zijn daar separaat kosten aan verbonden.

Wat betekent dit voor jou?

  • Ben je al RJ en verloopt je huidige RJ-certificaat vóór 1 januari 2023? ‘Onderneem dan actie! Lees hier verder welke actie je moet nemen.
  • Ben je al RJ en is je huidige RJ-certificaat nog geldig op 1 januari 2023? Dan hoef je niets te doen. De geldigheidsduur van je huidige RJ-certificaat wordt op 1 januari 2023 automatisch met 1 jaar verlengd. Dat geeft je de tijd om je op de nieuwe wijze van recertificering voor te bereiden. Begin 2023 krijg je een nieuw RJ-certificaat toegestuurd met de nieuwe vervaldatum.
  • Ben je al nieuwsgierig naar het nieuwe beroepsprofiel en het nieuwe toetsingskader voor recertificering? Lees hier dan verder.
  • Vervalt je RJ-certificaat tussen 1 januari en 30 juni 2023 en wil je dit, onder de huidige voorwaarden, kosteloos verlengen? Dan kan dit!Het bestuur heeft besloten dat RJ's met een recertificeringsdatum tussen 1 januari en 30 juni 2023 onder de huidige voorwaarden nu al hun recertificeringsdossier kunnen insturen. Wil je van deze mogelijkheid gebruikmaken? Zorg er dan voor dat jouw aanvraag uiterlijk 1 december 2022 is ingediend! Bij een positieve beoordeling is de datum van het nieuwe erkenningsbesluit direct de ingangsdatum van je vernieuwde certificaat. Gebruik de informatie bij het kopje 'Herregistratie RJ in 2022' hieronder als hulpmiddel

Herregistratie RJ in 2022

Als je huidige RJ-certificaat in 2022 verloopt, dan kun je je nog kosteloos laten herregisteren. Zorg er in dit geval voor dat je uiterlijk 1 december 2022:

Als Register Jobcoach dien je onder de huidige herregistratie-voorwaarden iedere 3 jaar 120 uur (gelijk aan 80-PE punten) aan ontwikkeling/nascholing te besteden. Deze ontwikkeling/nascholing houd je bij in je herregistratiedossier. Je kunt direct na het behalen van je Noloc-erkenning beginnen met het vullen van je dossier. Dit raden we ook aan.

Voor het invullen van het registratiedossier, kun je gebruik maken van de handleiding.

Gebruik herregistratiedossier:
1. Download het herregistratiedossier.
2. Vul het herregistratiedossier in.
3. Heb je je dossier compleet ingevuld, heb je voldoende PE-punten verzameld en wil je je herregistratiedossier ter beoordeling indienen? Mail het dossier naar herregistratie@noloc.nl.
4. Je krijgt na verzending een bevestigingsmail vanuit CRP (let op dit is een handmatig proces, in drukke periodes kan dit tot maximaal twee weken duren). In deze e-mail staat dat jouw herregistratiedossier verzonden is om elektronisch te ondertekenen. Je kunt dan met slechts één enkele stap, het document elektronisch ondertekenen (Adobe Echosign). 
5. Nadat het dossier door jou elektronisch is ondertekend, ontvangen alle partijen een e-mail met een definitieve PDF-kopie en wordt dit dossier door ons beoordeeld.

Na een positieve beoordeling van je herbeoordelingsdossier wordt je beroepsregistratie Register Jobcoach met een periode van 3 jaar verlengd en ontvang je wederom een bewijs van beroepserkenning. Tevens blijf je (word je opnieuw) als RJ zichtbaar in het beroepsregister.
Na een negatief herregistratiebesluit heb je de mogelijkheid om een bezwaar in te dienen. Of je dossier aan te passen en opnieuw in te sturen.