Keurmerken

Noloc kent twee keurmerken. Eén voor Register Loopbaanprofessionals en één voor Register Jobcoaches die een beroepserkenning willen behalen. Noloc vindt het belangrijk dat deskundige, kwalitatief hoogwaardige loopbaanprofessionals en jobcoaches herkenbaar zijn voor zowel opdrachtgevers als cliënten. Daarom stimuleert Noloc beroepserkenning. 

Het beroepsregister is openbaar en dus toegankelijk voor zowel opdrachtgevers als cliënten. Wie in het beroepsregister staat mag het bijbehorende keurmerk voeren en extern uitdragen. Ook dat draagt bij aan de herkenbaarheid van de opgebouwde en getoetste deskundigheid.

Register Loopbaanprofessional

keurmerk

Afhankelijk van je achtergrond en ervaring zijn de volgende beroepserkenningen mogelijk.
Het keurmerk Register Loopbaanprofessional (RL) is de beroepserkenning die kan worden  toegekend aan loopbaanprofessionals die aantoonbaar vakbekwaam zijn. Beschikken over hbo niveau (NLQF6) en tenminste 1.200 uur specifieke beroepservaring als  loopbaanprofessional hebben. De erkenning wordt toegekend na toetsing aan de hand van het toetsingskader loopbaanprofessional. Uitgebreide informatie over het keurmerk RL en de erkenningsprocedure is te vinden op Register Loopbaanprofessional

 

Register Jobcoach (RJ)

Register Jobcoach

Het keurmerk Register Jobcoach (RJ) is de beroepserkenning die kan worden toegekend aan Jobcoaches die aantoonbaar vakbekwaam zijn, beschikken over hbo niveau (NLQF6) en tenminste 1.400 uur specifieke beroepservaring als jobcoach hebben. De erkenning wordt toegekend na toetsing aan de hand van het toetsingskader Jobcoach. 

Let op: Per 1 januari 2023 verandert de wijze waarop Register Jobcoaches worden ge(re)certificeerd.

Ben jij Jobcoach en wil je opgaan voor certificering voor het keurmerk Register Jobcoach of ben jij Register Jobcoache (RJ) en al in het beroepsregister van Noloc opgenomen? Zorg dan dat je op de hoogte bent van wat er precies verandert per 1 januari 2023. En welke acties je nog in 2022 kunt of moet ondernemen. 

Alles wat je moet weten over het keurmerk Register Jobcoach (RJ) en wat er verandert per 1 januari 2023 lees je op de pagina 'Register Jobcoach'