Keurmerken

Loopbaanbegeleiding is een vak

Door de toenemende snelheid waarin verandering in de wereld van werk en de arbeidsmarkt elkaar opvolgen, wordt loopbaanbegeleiding steeds belangrijker. Voor opdrachtgevers, of dat nu een organisatie of een werknemer is, is het zaak dat ze een deskundig begeleider, coach of adviseur in de arm nemen. Het keurmerk Register Loopbaanprofessional (RL) en Register Jobcoach (RJ) is een waarborg, dat je op een adequate wijze een begeleidingstraject kan vormgeven en uitvoeren. Bij het handelen houd je je aan de richtlijnen in de ethische code, Noloc gedragscode. Het Reglement voor Klachtenbehandeling regelt de wijze waarop eventuele klachten rondom de Gedragscode van Noloc worden behandeld.

Wat brengt het jou?

Ben jij in het bezit van één van beide keurmerken, dan laat jij zien dat je serieus met jouw vak bezig bent én aantoonbaar maakt dat je gerichte kennis en vaardigheden in huis hebt. Je straalt professionaliteit uit. Voor potentiële opdrachtgevers een signaal van betrouwbaarheid en zekerheid. Je wordt ook opgenomen in het openbare beroepsregister. Daarnaast mag je het bijbehorende keurmerk-logo voeren en extern uitdragen en de titel RL of RJ achter je naam zetten. Hierdoor ben je zichtbaar en vindbaar voor zowel opdrachtgevers als loopbaanklanten.

Kies jij voor het keurmerk? 

Om het keurmerk te verkrijgen toon je aan je dat je beschikt over een Hbo-opleiding (NLQF6 of werk/denkniveau), relevante vakkennis en 1200 uur vakinhoudelijke werkervaring. Bovendien maak je een portfolio, waarin je aan de hand van twee trajectbeschrijvingen (een voor RJ) jouw vakbekwaamheid aantoont. Een schriftelijke en mondelinge toetsing via de certificerende instelling DNV volgt, waarna je bij goed resultaat het keurmerk verkrijgt en met trots kunt uitdragen. 

Ja, ik ga voor het keurmerk Register Loopbaanprofessional

Ja, ik ga voor het keurmerk Register Jobcoach

Het keurmerk is vier jaar geldig. Jezelf continu blijven ontwikkelen is nodig om up-to-date te blijven alsook om de kwaliteit van je dienstverlening op peil te houden. Vandaar dat je je elke vier jaar moet recertificeren om je keurmerk RL of RJ te behouden.

Mis jij nog relevante vakkennis? Volg een geaccrediteerde opleiding!

Zoek jij een vakopleiding voor loopbaanprofessional of jobcoach? Bekijk de Noloc geaccrediteerde jobcoachopleidingen of loopbaanopleidingen en schrijf je in! Heb je een Noloc geaccrediteerde opleiding gevolgd, dan krijg je een aantal vrijstellingen bij certificeren.

Nog niet aangesloten bij Noloc? Bekijk de lidmaatschapsvoordelen en word lid