Noloc geaccrediteerde jobcoachopleidingen

Om de kwaliteit van jobcoachopleidingen te borgen, heeft Noloc op basis van het beroepsprofiel een set aan eindtermen voor jobcoachopleidingen opgesteld. Jobcoachopleidingen die aan deze eindtermen voldoen kunnen een door Hobéon uitgevoerde audit doorlopen en zich bij een positief resultaat laten certificeren als Noloc geaccrediteerde jobcoachopleiding. Afgestudeerden van een Noloc geaccrediteerde jobcoachopleiding kunnen zich via een verkorte toetsingsprocedure laten certificeren als Register Jobcoach, zodat ze in het Noloc beroepsregister worden opgenomen.

Volg je opleiding bij één van deze vijf Noloc geaccrediteerde jobcoachopleidingen:

De jobcoachopleidingen van Combo Emonomy, Elan Training en Saxion zijn per 1 juli 2013 geaccrediteerd. De jobcoachopleiding  van Capabel is per 1 juli 2015 geaccrediteerd en de jobcoachopleiding van SARA Werkt per 1 september 2022. Begin 2024 hebben Combo Emonomy, Elan Training, Saxion en Capabel hun accreditatie weten te verlengen voor 4 jaar.  

Heb je een door Noloc geaccrediteerde jobcoachopleiding gevolgd en met succes afgesloten? Volg dan de verkorte certificeringsroute. Dit betekent dat je alleen aan de basisvereisten, dat wil zeggen 1200 uur beroepsgerichte werkervaring en hbo-niveau, hoeft te voldoen. Het diploma van je afgeronde jobcoachopleiding geeft vrijstelling voor je portfolio.

In LoopbaanVisie editie april 2024 publiceerden wij een special over de geaccrediteerde jobcoachopleidingen. Deze kun je hier downloaden.

Keurmerk_JO_RGB_Online_HR