1. Home
  2. Over Noloc
  3. Internationaal

Internationaal

 

IAEVG

Noloc is partner en bestuursvertegenwoordiger in de IAEVG, de International Association for Educational and Vocational Guidance. Bij de IAEVG zijn meer dan 40 (beroeps)verenigingen uit meer dan 30 landen op het gebied van loopbaanbegeleiding aangesloten. Het IAEVG richt zich op het internationaal bevorderen, versterken en verankeren van de loopbaanprofessie.
 

Europese samenwerking

Noloc participeert in twee Europese projecten, die zich richten op de verdere professionalisering van zowel loopbaanprofessionals als jobcoaches.

Het project QUAL-IM-G richt zich op het het versterken van kwaliteitsborging van loopbaanprofessionals in een aantal Europese landen, en het delen van elkaars expertise en ervaringen op dat gebied. Nevendoel van het project is het opzetten van een systeem van beroepserkenning van loopbaanprofessionals in zowel Tsjechië als Slowakije. Projectpartners zijn afkomstig uit Slowakije, Tsjechië, Oostenrijk, Duitsland, Noorwegen, Engeland en Nederland. Het project loopt van oktober 2017 t/m september 2019.

Het project EMPLOYMENT PLUS richt zich op het ontwikkelen van nieuwe begeleidingsmethoden en -instrumenten die loopbaanprofessionals en jobcoaches kunnen inzetten in het gericht begeleiden van zowel wekenden als werkzoekenden met een laag opleidingsniveau. Het project start in oktober 2018 en loopt t/m september 2021. Projectpartners zijn afkomstig uit Engeland, Oostenrijk, Bulgarije, Polen, Spanje en Nederland.

 

IEAVG logo