AI en loopbaanbegeleiding

8 leden gezocht voor Noloc Innovatie Hub

Wil jij bijdragen aan ons vak van loopbaanontwikkeling? Ben jij nieuwsgierig en graag bezig met innovatie en professionalisering? Meld je aan voor de Noloc Innovatie Hub. We brengen nieuwe ontwikkelingen in kaart, testen mogelijkheden en vanuit onze ervaring adviseren we aan het bestuur van Noloc. Dit jaar willen we brainstormen over 2 à 3 onderwerpen. Meld je aan voor de Noloc Innovatie Hub

Kansen en bedreigingen van AI voor loopbaanbegeleiding

Er gebeurt veel op ons vakgebied. Zo gaan de ontwikkelingen op het vlak van AI gaan razendsnel. Dat ChatGPT een enorme opmars maakt moge duidelijk zijn. Welke kansen en bedreigingen heeft dit voor ons vak? Bestuurslid Ruerdje van Mierlo, die Innovatie, Onderzoek en Beleid in haar portefeuille heeft, stelde de vraag aan ChatGPT wat de kansen en bedreigingen van AI voor loopbaanbegeleiding zijn.

Wat zegt ChatGPT over kansen en bedreigingen van AI voor loopbaanbegeleiding?

Is het voor jou als loopbaanprofessional of jobcoachg nog een ‘ver-van-mijn-bedshow’? Realiseer je dat ChatGPT zich razendsnel ontwikkelt, net als andere tools die momenteel de markt bestormen. Het is goed denkbaar dat deze technologische hulpmiddelen op korte nog termijn beter zullen worden en accurater in hun opbrengst. Het is daarom belangrijk om kennis te maken met alle nieuwe ontwikkelingen. Zo blijf je bij en toekomstgericht. De tools en methodieken zullen veranderen, maar het gebruik van AI gaat hoe dan ook een grote rol spelen. Je kan er dus maar beter mee kennismaken.

Lees ook: ‘Maak handig gebruik van ChatGPT in je zoektocht naar werk’

We volgen de ontwikkelingen op de voet en onderzoeken hoe we AI kunnen opnemen in ons programma-aanbod in de Noloc Academie.