1. Home
 2. > Bijeenkomsten
 3. > Werken aan je Noloc Beroepserkenning
 1. FAQ
 2. contact
 3. inloggen
Wanneer | 21-03-2018 Waar | Theater De Omval
Werken aan je Noloc Beroepserkenning

Het maximale aantal deelnemers is 30 personen.

Beschrijving

Waar en wanneer 
Deze workshop vindt plaats op woensdag 21 maart 2018.

Locatie
Theater De Omval
Ouddiemerlaan 104
1111 HL Diemen

Ontvangst
17.30 uur - Inloop met broodjes, koffie en thee
18.00 uur - Aanvang bijeenkomst
20.30 uur - Einde bijeenkomst 

Relevant voor aspirant-leden van Noloc die aan de slag willen met hun dossier t.b.v. de Noloc beroepserkenning.
Aanmelden is alleen mogelijk voor aspirant-leden.

Onderwerp
Aspirant-leden van Noloc krijgen de mogelijkheid om in korte tijd zoveel mogelijk kennis op te doen die zij nodig hebben om een goed dossier te maken ten behoeve van hun Noloc beroepserkenning. Tevens maken ze al een start met hun dossier, zodat zij hier thuis gemakkelijker verder mee kunnen. 

Werkwijze

 1. We starten de workshop met een toelichting op het Noloc toetsingskader Nederlands Beroepsregister voor Loopbaanprofessionals, zodat de deelnemers goed weten wat er van hen verwacht wordt als ze opgaan voor Beroepserkenning.
 2. Vervolgens lichten we de eisen en criteria toe die aan het beroepsgerichte CV worden gesteld.
 3. Daarna behandelen we de specifieke onderdelen en criteria rondom de casus als belangrijk onderdeel van het dossier. Hierbij besteden we extra aandacht aan het beschrijven van de eigen rol als loopbaanprofessional.
 4. En dan: aan de slag met je eigen dossier! Dit doen we in 2-tallen, zodat de deelnemers elkaar kunnen inspireren en ondersteunen. De workshopbegeleiders lopen rond om vragen te beantwoorden en extra ondersteuning te bieden.
 5. Aan het eind kunnen de deelnemers (indien gewenst) een mentor uit de eigen regio zoeken die hen verder kan begeleiden bij het maken van het dossier.

Voorbereiding
Van de deelnemers wordt verwacht dat ze het een en ander voorbereiden:

 • Bestuderen van het toetsingskader Nederlands Beroepsregister voor Loopbaanprofessionals (https://www.noloc.nl/noloc-erkend-loopbaanprofessional); of het toetsingskader Nederlands register voor  Jobcoaches (https://www.noloc.nl/noloc-erkend-jobcoach)
 • Aanmelding voor het beroepsregisterdossier op de website.
 • Meenemen van je eigen actuele CV (is aanzet tot het vereiste beroepsgerichte CV)
 • Meenemen van een opzetje of idee voor je eigen casus. Hierin staat een opzet van:
  • situatieschets
  • probleemanalyse
  • gekozen aanpak
 • NB: de casus uit de eigen beroepspraktijk mag niet ouder zijn dan 2 jaar!
 • De deelnemers nemen hun eigen laptop of iPad mee naar de workshop.

Uitvoerders workshop
Jacqueline Janssen: meer dan 15 jaar ervaring als verandermanager en directeur in het publiek domein. 10 Jaar verschillend functies in arbeidsmarktbenadering. Senior Loopbaanprofessional. Enthousiast en actief lid binnen Noloc en CMI. Als mentor en lid van de commissie Mentoraat zet zij zich in om aankomende professionals te professionaliseren in hun vak.

Els Lips: voert sinds 1999 een eigen loopbaanpraktijk in Haarlem. Zij biedt  persoonlijke en professionele begeleiding bij diverse loopbaanvraagstukken. O.a. Hervinden van eigen kracht en zelfvertrouwen, koers bepalen, balans tussen werk en privé en begeleiding bij stress en burnout. Als mentor voor CMI en Noloc zet zij haar senioriteit in om aankomende professionals te ondersteunen in hun professionele ontwikkeling. Ze is lid van de Commissie Mentoraat.