1. Home
  2. > Bijeenkomsten
  3. > Nieuwjaarsborrel en bijeenkomst ReflAction; non-verbale signalen van jezelf en je klant (beter) leren begrijpen en benutten
  1. FAQ
  2. contact
  3. inloggen
Wanneer | 29-01-2018 Waar | Theater De Omval Diemen
Wie | vanuit Noloc; Marjon te Riele
Nieuwjaarsborrel en bijeenkomst ReflAction; non-verbale signalen van jezelf en je klant (beter) leren begrijpen en benutten

Het maximale aantal deelnemers is 40 personen.

Beschrijving

Waar en wanneer 
Voorafgaand aan de pilotbijeenkomst op maandag 29 januari 2018 verwelkomen we je graag voor een Nieuwjaarsborrel om samen het nieuwe jaar in te luiden, bestuursleden te leren kennen en om in contact te komen met de leden van de ledenraad. Een goede gelegenheid om elkaar in informele sfeer te ontmoeten! In verband met het thema van de bijeenkomst zal het een alcoholvrije nieuwjaarsborrel zijn, zodat deelnemers optimaal kunnen deelnemen.

Afmelden kan alleen via de website. 

Locatie
Theater De Omval
Ouddiemerlaan 104 
1111 HL DIEMEN 

Ontvangst
17.30-18.30 (alcoholvrije) nieuwjaarsborrel met maaltijdvullende hapjes en drankjes. 
18.30-20.45 workshop met pauze tussendoor

Welke voorkennis is vereist voor deelname?
Je bereidheid om de onderstroom van een gesprek te onderzoeken:
- nog meer non-verbale, ‘onzichtbare’ signalen te ervaren van jezelf en de ander,
- kijken hoe je ze interpreteert en hierop reflecteert
- onderzoeken hoe je dat effectiever maakt in je coaching.

Dat is tevens de basis van ReflAction.

Relevantie voor loopbaanprofessionals
Je wilt tijdens coachgesprekken meer grip krijgen op de onderstroom in gesprekken, en deze als kracht kunnen inzetten. Zowel voor jezelf als in het begeleiden van anderen.

Alert en met presence aanwezig zijn in je dagelijkse (coach)gesprekken is het doel. In deze workshop maak je kennis met de voorwaarden voor ReflAction, en met welke werkvormen je je coachees kunt begeleiden bij hun (loopbaan)vragen.

ReflAction is ontwikkeld samen met de SchoolvoorCoaching en wordt daar als ook als training gegeven. 

Onderwerp
ReflAction vormt je fundament voor persoonlijke en professionele groei. Hoe ervaren je ook bent als loopbaancoach, er is altijd een next step mogelijk om vrijer, meer ontspannen en authentiek aanwezig te kunnen zijn. Ontdek wat je lichaam, intuïtie en gevoelens je vertellen, en hoe je dat als krachtig signaal kunt gebruiken in je coachsessies.

In dagelijkse ontmoetingen en gesprekken pik je automatisch allerlei non-verbale signalen op. Soms voel je dan je lichaam verstrakken. Of je wordt onverwachts geraakt door emoties van jezelf of anderen. Je kunt ook een intuïtieve impuls krijgen om iets te zeggen of te doen.
Wij noemen dat de onderstroom in gesprekken of de setting waar je aanwezig bent: subtiele signalen die vaak onzichtbaar zijn, maar je wel beïnvloeden.
Ontdek en ervaar wat de kracht van waarnemend handelen in het moment écht is.

Werkwijze
In het eerste deel van de bijeenkomst ervaar je door een korte uitleg en diverse oefeningen wat de kracht van ReflAction is. Je leert herkennen wat vertrouwen op je intuïtie, gevoelens en subtiele signalen van jezelf en bij anderen in gesprekken kan betekenen voor jou.

En hoe je ze vervolgens directer kunt omzetten in een actie in het hier-en-nu.  
Vervolgens kijken we hoe je als loopbaancoach deze ReflAction-kracht kan toepassen.  Je leert:
- sneller tot de kern komen in je (coach)gesprekken;
- jezelf serieus nemen en je waarneming (lichaam, gevoel, intuïtie) als krachtbron inzetten;
- de wisselwerking tussen wat jij zelf ervaart en wat je in het contact ervaart beter begrijpen en effectief bijsturen;
Je ervaart het gebruik van diverse werkvormen die je bij de klant kan toepassen, en wat het bij de klant teweeg brengt. 

Spreker
Sinds 1997 werkt ze als zelfstandig ondernemer, vaak in vaste samenwerkingsverbanden met collega's, en voor grotere opleiders en trainingsbureaus. Voor de School voor Coaching werkt ze als supervisor en docent in de Werkplaats, en als mede-ontwikkelaar en docent in de ReflAction training. Ze is Talentenspel coach, trainer en opleider, en werkt tevens met de Soulsignature©aanpak.

Marjon te Riele (1963)- een senior, betrokken en veelzijdige leiderschap- & loopbaancoach met 30 jaar werkervaring. Ze werkte in het onderwijs, voorlichter, docent voor management - en leiderschapsopleidingen, als trainer, opleider, loopbaan- en MD-coach.

Kenmerkend voor haar werkwijze is: de verbinding van missie, passie, sterke kanten, beroep en marktvraag tot een passend loopbaan perspectief.