Terug naar overzicht

13
03
19

Creativiteit als middel

Wie: Bianca Ambrosius
Waar: Vergaderruimte Eindhoven

Waar en wanneer 
Deze pilotbijeenkomst vindt plaats op woensdag 13 maart 2019. Inschrijven is mogelijk vanaf woensdag 30 januari 2019.

Locatie
Vergaderruimte Eindhoven
Kerkstraat 34
5611 GK EINDHOVEN

Let op; in verband met de verbouwing van de huidige locatie van Vergaderruimte Eindhoven, zullen we uitwijken naar Kerkstraat 34, in plaats van 36-A. 

Ontvangst
18.00 uur - Inloop met broodjes, koffie en thee
18.30 uur - Aanvang bijeenkomst
20.45 uur - Einde bijeenkomst 

Is het aanbod voor beginnende of ervaren loopbaanprofesionals?
Dit thema is zowel voor beginnende als ervaren loopbaanprofessionals interessant.

Relevantie voor loopbaanprofessionals:
Zeer relevant, vernieuwend  en een unieke manier voor loopbaanprofessionals om hun professie uit te breiden met creatieve coachinterventies. Loopbaanprofessionals verwerven nieuwe inzichten en kunnen met het thema creativiteit als middel nog dieper tot de kern komen, hun cliënten effectiever vervolgstappen laten zetten en laten cliënten inzichten verwerven waar ze anders niet zomaar bij komen. Beelden zeggen zoveel meer dan woorden. 

Onderwerp
'Om je gezicht te zien gebruik je een spiegel, om je ziel te zien een kunstwerk'. Een citaat van George Bernard Shaw dat het uitgangspunt is binnen dit onderwerp.
Hoe kun je als loopbaanprofessional  jouw doelgroep nog effectiever begeleiden, in de juiste richting krijgen en wat kan het inzetten van creativiteit daaraan bijdragen?
Kunst heelt en verbeeldt en daarom biedt dit thema een prachtige verrijking voor loopbaanprofessionals en jobcoaches om via creativiteit persoonlijke en zakelijke doelstellingen met cliënten te bewerkstelligen. Of het nu gaat om het vastlopen in een loopbaan, re-integratie, beroepskeuzeadvies, de behandeling van stress, te weinig zelfvertrouwen of onenigheid op de werkvloer. De kunst van het loslaten kun je leren; door kunst! Ontdek daarbij de kracht van jouw eigen intuïtieve vermogen om de vertaalslag naar jouw client te maken.
Door middel van het inzetten van creatieve coachinterventies kom je dieper tot de kern, worden achterliggende problematieken achterhaald en verwerf je inzichten waar je anders niet zomaar toegang tot hebt. Dat beelden zoveel meer zeggen dan woorden laat dit thema zien. Vanuit je eigen intuïtie kom je in contact met datgene wat de ander onbewust op papier gezet heeft. We vertalen de opdrachten naar de praktijk en bekijken per doelstelling hoe deze in te zetten zijn binnen een coaching sessie. 

Werkwijze
Naast een korte presentatie over hetgeen je met creativiteit kan bereiken als loopbaanprofessional en directe voorbeelden uit de praktijk wat het met cliënten (en loopbaanprofessionals zelf) gedaan heeft, ga ik graag creatief, interactief en al samenwerkend aan de slag gaan met de groep. Door middel van een aantal krachtige creatieve coachinterventies laat ik je direct ervaren hoe waardevol en effectief de inzet van deze middelen zullen zijn.
Je gaat zelf al tekenend aan de slag, gaat een tekening van een ander ‘lezen’ en vertalen en bent daarnaast ook bereid jouw tekening te laten ‘lezen’ door een medecursist.

Als je open staan om creativiteit als middel te gebruiken en nog meer vanuit jouw intuïtie wil werken dan heb je na afloop direct al tools waar je de volgende dag mee aan de slag kunt gaan binnen je praktijk en zul je geïnspireerd naar huis gaan.

Achtergrond gastspreker
Docente 1e/ 2e graad bevoegd (Opleidingen; pabo en kunstacademie docent beeldende vorming, intuïtieve trainingen). Na 13 jaar in het onderwijs als CKV docente (culturele en kunstzinnige vorming) en cultuurcoördinator in het praktijkonderwijs werkzaam te zijn geweest, een intensief loopbaantraject (spoor 2) gevolgd te hebben bij een loopbaancoach, ben ik anderhalf jaar geleden mijn eigen atelier ‘Bliss’ voor kunst training en coaching gestart. Hierin bied ik o.a. trainingen aan voor loopbaanprofessionals om creativiteit als middel in te zetten. (geaccrediteerd door o.a. NOLOC) 

Bliss staat letterlijk voor diepste geluk; het is mijn missie om anderen te inspireren hun hart te volgen om bij hun diepste geluk te kunnen komen.

Meer informatie en ervaringen van deelnemers over het thema creativiteit als middel zijn te vinden op:
http://www.kunstatelierbliss.nl/Bedrijven/Coaches,-therapeuten-en-begeleiders/

20 / 37 personen aangemeld.