Terugblik op een wervelend Kennisfestival 2024

Terugblik op een wervelend Kennisfestival 2024

22-04-2024
Nieuws

Op maandag 15 april waren we met 300 vakgenoten te gast bij Windesheim in Zwolle voor het enige echte Noloc KennisFestival! Een hele geslaagde dag waarop de kennis je om de oren vloog en de inspiratie zinderend in de lucht hing. Keynote Nele Jacobs trapte af met een verfrissend betoog over de kracht van positieve emoties en levenswaarden voor persoonlijke ontwikkeling en een leven lang groeien en leren. We weten nu: het beste moet nog komen! 

Keynote Nele Jacobs Kennisfestival 24Bekijk hier de foto's en de aftermovie.

Vier jobcoachopleidingen werden in het zonnetje gezet vanwege het behalen van hun heraccreditatie. Met trots feliciteren we nogmaals Hogeschool Saxion, Capabel Hogeschool, Combo Emonomy en Elan Training B.V. 👏. Samen staan en gaan we voor deskundige jobcoaches, natuurlijk ook met Sara Werkt!

Maar liefst drie Noloc-leden stonden op het podium als selectie voor de LoopbaanPro Award: Edith Nortan, Erik Beelen en Krystyna Rudziewicz. Voor alle drie waren zeer lovende woorden en het was Job creator Krystyna Rudziewicz die de hoofdprijs mee naar huis mocht nemen. De jury was onder de indruk van de manier waarop de kersverse prijswinnaar mensen uit haar doelgroep (Polen, Russen, Tsjechen en Slowaken) weet te reïntegreren op de Nederlandse arbeidsmarkt.

Voor het eerst werd er een Carrière Award uitgereikt en deze ging – hoe kan het ook anders - naar Aaltje Vincent. Geert-Jan Waasdorp was namens de jury naar Eindhoven afgereisd om Aaltje daar (voor het oog van de camera) haar Award te overhandigen. Hij typeerde haar met de lovende woorden: ‘Je bent buitencategorie, een categorie op zichzelf’.

De Casus Award ging naar De VRanderkamer onder leiding van Sasja Dirkse, Angela Talen en Ingrid Mooijekind. De VRanderkamer is een innovatieve coachingsmethodiek die gebruik maakt van virtual reality. De jury gaf aan onder de indruk te zijn van het project, vanwege diens vernieuwende, inspirerende en wetenschappelijke onderbouwing.

Van harte proficiat allemaal en dank voor jullie unieke bijdrage aan ons mooie vak!