Van Kerstwensen naar Loopbaandromen

Van Kerstwensen naar Loopbaandromen

22-12-2023
Blogs Nieuws

Het bestuur van Noloc wenst iedereen een gezond, gelukkig en inspirerend 2024. Voorzitter Angelique Jansen sluit dit jaar af met een mooi blog. 

Wensen-bestuur-2024

Terwijl de gezelligheid van de kerstlichtjes onze huizen verwarmt, staan we op de drempel van het jaar 2024, vol mogelijkheden en beloften. Het nieuwe jaar biedt de gelegenheid om loopbaan- en jobcoachtrajecten te begeleiden die niet alleen nu relevant zijn, maar onze cliënten ook voorbereiden op de uitdagingen die zich in de loop van de tijd zullen voordoen.  

Een opvallende verschuiving die ik zie, is de beweging van repressieve benaderingen naar meer preventieve strategieën in loopbaanontwikkeling. In plaats van alleen te reageren op problemen, richten loopbaanprofessionals en jobcoaches zich steeds meer op het identificeren en aanpakken van potentiële uitdagingen voordat ze zich voordoen. Door proactief te werken, kunnen we samen met onze cliënten de basis leggen voor langdurig succes en welzijn. Een mooi voorbeeld uit mijn eigen praktijk is de begeleiding van een onervaren leidinggevende die in januari 2024 start in haar nieuwe functie. Door haar inzicht te geven in haar stijl van leidinggeven, haar vaardigheden en drijfveren maar ook door haar te adviseren in het maken van een inwerkplan kan zij een optimale start maken.

Duurzame inzetbaarheid blijft een sleutelbegrip in onze branche. In 2024 gaan wij nog meer de nadruk leggen op het ontwikkelen van vaardigheden, het bevorderen van zelfredzaamheid en het ondersteunen van cliënten bij het navigeren door veranderingen op de arbeidsmarkt. 

Een gezonde werk-privé balans staat centraal in het streven naar welzijn en prestaties op de werkvloer. Wij gaan steeds vaker samenwerken met organisaties om invulling te geven aan verzuimpreventieprogramma's. Door aandacht te schenken aan jobcrafting dragen wij met onze deskundigheid bij aan een productievere en positievere werkomgeving.

Tot slot wil ik benadrukken hoe belangrijk het is dat we als Noloc-leden blijven samenwerken en streven naar professionalisering. Door onze kennis te delen, nieuwe vaardigheden te ontdekken en voortdurend te ontwikkelen in reactie op veranderende behoeften, kunnen we de kwaliteit van onze loopbaanprofessie verder verbeteren. Als Noloc faciliteren wij je ook in 2024 op vele manieren, zoals met ons Kennisfestival en een boeiende inhoud van onze Noloc Academie. En ik ben trots op onze geaccrediteerde opleidingen voor Loopbaanprofessionals en Jobcoaches, die ik zelf onlangs met succes heb afgerond aan de Capabel Hogeschool (en dus in het nieuwe jaar mijn certificeringstraject kan gaan starten).

Als voorzitter ben ik fier op de veerkracht en toewijding die je als professional aan de dag legt. Laten we samenwerken, inspireren en elke cliënt helpen om zijn of haar loopbaanverhaal te schrijven met glinsterende letters van succes.

Ik wens jou en je dierbaren warme kerstdagen en een schitterend nieuwjaar toe!

Angelique Jansen,

Voorzitter Noloc