Ontwikkeladvies voor praktisch opgeleiden weer van start

Ontwikkeladvies voor praktisch opgeleiden weer van start

28-09-2023
Nieuws

Vanaf 2 oktober jl. kan je bij Uitvoering Van Beleid subsidie aanvragen voor  'Ontwikkeladvies praktisch opgeleiden': een gratis persoonlijk ontwikkeladviestraject bij een Noloc loopbaanprofessional of jobcoach. 

Van 2 oktober t/m 18 december is een nieuwe subsidieronde voor het Ontwikkeladvies praktisch opgeleiden opengesteld. Ook dit keer is de regeling gericht op praktisch geschoolde medewerkers, tot maximaal mbo-niveau 2. 

Rond 7 à 8 november komt het Ministerie van SZW nog met een toolkit om dit extra onder de aandacht te brengen van de doelgroep. Er is budget voor ruim 800 trajecten. Een mooie kans om deze doelgroep een stap verder te helpen. Succes!

Let op: bij deze subsidieronde is het niet nodig om deelnemers vooraf te registreren. Registeren doe je achteraf via Subsidieportaal Uitvoering van Beleid. Het Ministerie van SZW geeft hier de volgende toelichting bij: 

Het klopt dat de procedure is gewijzigd en dat het niet meer nodig is om kandidaten vooraf te registeren. Zolang er nog budget over is, kan er subsidie worden aangevraagd. Het subsidiebudget is € 599.900, bij het bereiken van een toegekend bedrag van € 300.000 zullen wij wekelijks op onze site een update geven over het resterend beschikbaar bedrag. Hierdoor heeft u enige inzage over hoeveel budget nog beschikbaar is en of er nog budget over is voor nieuwe deelnemers.

Wil je meer weten over het aanvragen van de subsidie, over het uitvoeren en verantwoorden, zoals bijvoorbeeld de diverse formulieren die je moet invullen of heb je andere vragen? Dan verwijzen we je via de linkjes graag naar de informatie op de site van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Daar vind je de meeste actuele info.