Hoe de natuur mensen in beweging zet

Hoe de natuur mensen in beweging zet

26-09-2022

Tijdens de Week van de Loopbaan vond in het afsluitende septemberweekend voor het eerst het Noloc-event ‘Wandelcoaching Experience’ plaats. Op maar liefst 29 locaties verspreid over het land maakten 70 deelnemers kennis met wandelcoaching, onder begeleiding van een ervaren loopbaancoach. Letterlijk op stap gaan en in beweging komen met een loopbaanvraag. In een bos, langs het water, op de hei of door een park. Al dan niet met regenjas en paraplu ervaarden deelnemers hoe het is om buiten al wandelend – met elementen uit de natuur – hun loopbaanvraagstuk metaforisch te benaderen. 

Zomaar een paar mooie quotes van deelnemers

  •  “Bijzondere ervaring dat in stilte wandelen in het groen leidt tot creatieve invallen en andere gedachten.”
  • “Ik merkte dat ik bij aanvang spanning voelde in mijn lijf en dat die aan het eind van de wandeling weg was.”
  • “Ik heb in de natuur kunnen ervaren waar ik tegenaan loop. Dat erkennen en benoemen geeft lucht en ruimte.”
  • “Door een boom symbool te laten staan voor waar ik naartoe wil, heb ik meer dan alleen een gedachte. De foto van de boom die ik ook op andere plekken kan tegenkomen, is mijn levende herinnering!”

Wandelcoaching geniet een groeiende belangstelling, zowel uit de hoek van loopbaancoaches als van cliënten. Daarom is de Wandelcoaching Experience wat betreft de Noloc-werkgroep Wandelcoaching een terugkerend event!

Wil jij ook aan de slag met wandelcoaching?
In de podcastserie ‘Op pad met je loopbaan’ – ook terug te vinden in de Noloc Academie – gaan we in gesprek met loopbaancoaches die letterlijk op pad gaan met coachees. Wat is het verschil tussen wandelcoaching buiten in de natuur en coachgesprekken in een binnenruimte? Diverse loopbaan-wandelcoaches vertellen waarom wandelcoaching zo goed werkt.

Inspiratie opdoen?
Laat je inspireren en luister naar de podcasts over wandelcoaching 

 Wandelcoachexperience 2022