Over Duurzame inzetbaarheid van zzp’ers

27
02
24

Duurzame inzetbaarheid van zzp’ers

Zzp’ers zijn eigen baas en hebben daardoor vele ballen hoog te houden, zowel in hun ondernemerschap als privé. Hoe zorgen ze ervoor dat ze gelukkig, gezond en productief zijn én blijven in hun ondernemerschap? Loopbaancoaching is een waardevol instrument om de zzp’ers te ondersteunen in het bouwen aan hun duurzame inzetbaarheid.
Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek uit het promotieonderzoek naar de loopbaanontwikkeling van zzp’ers van dr. Sjanne Marie van den Groenendaal, uitgevoerd bij Tilburg University en de rijke praktijkervaring van Angela van Berkel, een NOLOC gecertificeerd loopbaancoach, delen zij inzichten op het gebied van loopbaancoaching voor zzp’ers.

Tijdens dit webinar schetsen Angela en Sjanne Marie een wetenschappelijk denkkader over duurzame loopbanen van zzp’ers. Onderwerpen als loopbaanfasen, startmotieven en loopbaanpatronen passeren de revue. Met een oefening/experiment ontvang je als kijker een handvat waarmee de vertaalslag naar de praktijk gemaakt kan worden. Daarnaast biedt de oefening/experiment jou als kijker de mogelijkheid tot zelfreflectie op de eigen loopbaan/duurzame inzetbaarheid als zzp’er.
Vragen die tijdens het webinar aan bod komen zijn o.a.: Wat betekenen de inzichten uit het promotieonderzoek voor de dagelijkse praktijk van een loopbaanprofessional? Wat zijn specifieke aandachtspunten bij loopbaancoaching voor zzp’ers?

Waarom en voor wie is dit webinar relevant?
Nederland telt inmiddels meer dan 1,2 miljoen zzp’ers, dat is zo’n 12% van alle werkenden op de arbeidsmarkt. De voorspelling is dat het aantal zzp’ers ook de komende jaren zal toenemen. Het wordt daardoor des te belangrijk dat er voldoende aandacht is voor de duurzame inzetbaarheid van zzp’ers.
Met de resultaten uit het onderzoek kunnen loopbaancoaches zzp’ers optimaal ondersteunen bij het versterken van hun duurzame inzetbaarheid. Zo kunnen we samen zorgen voor een positieve impact voor deze belangrijke groep professionals. Dus ben je zzp'er, werk je met zzp'ers of heb je als loopbaanprofessional zzp'ers als client, meld je dan nu aan voor dit webinar.

Leerdoel
Aan het einde van het webinar:

  • Weet je dat dé zzp’er niet bestaat;
  • Heb je inzicht in de verschillende loopbaanfasen van het zzp’erschap;
  • Weet je in welke opzichten het loopbaangedrag van een zzp’er afwijkt van een medewerker in loondienst;
  • Heb je inzicht in je eigen duurzame inzetbaarheid als zzp’er


Datum & tijd
Dinsdag 27 februari 2024
20.00 - 21.00 uur

PE-Punten
Voor deze bijeenkomst ontvang je 1 PE-punt. Klik hier voor meer informatie over PE-punten.

Webinar duurzame inzetbaarheid zzp Linkedin

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.