Jobcoach

 1. Professionele attitude contact-uren
  Professionele attitude contact-uren
 2. Coachen en Adviseren contact-uren
  Coachen en Adviseren contact-uren
 3. Methoden, technieken en instrumenten contact-uren
  Methoden, technieken en instrumenten contact-uren
 4. Loopbaankunde en arbeidsmarkt contact-uren
  Loopbaankunde en arbeidsmarkt contact-uren
 5. Algemene basiskennis contact-uren
  Algemene basiskennis contact-uren

Capabel Hogeschool | 6 maanden

Jobcoach

Basisgegevens

Opleidingsorganisatie:

Capabel Hogeschool
Australiëlaan 14-16
3526 AB UTRECHT

Lesplaats(en):

Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht en Zwolle

Telefoonnummer:

088-2701277

E-mailadres:

opleiding@capabelhogeschool.nl

Website:

https://www.capabel.nl/opleidingen/hr-juridisch/noloc-register-jobcoach

Contactpersoon:

Team opleidingsadvies

Doel, doelgroep, inhoud en omvang van de opleiding

Doel:

Als Jobcoach werk je met kwetsbare mensen, arbeidsbeperkten en (zieke) werknemers. Je probeert als Jobcoach het beste uit mensen te halen en support hen bij het vinden van een baan. De opleiding NOLOC Register Jobcoach wordt gegeven in de vorm van 8 blokken met elk een thema. In de opleiding Jobcoach richt je je op de elementen arbeid, zorg, recht, moraal & ethiek binnen de re-integratie van mensen met een arbeidsbeperking.In een flink deel van de opleiding ontwikkel je je coaching vaardigheden. De opleiding NOLOC Register Jobcoach is bedoeld voor werkenden en niet-werkenden en gericht op beroepen bij een gemeente, arbodienst, HRM afdeling, re-integratiebedrijf, UWV, werkgever of een (eigen) adviespraktijk. Indien je een effectieve rol wilt spelen in de coaching van arbeidsbeperkten of zieken dan is NOLOC Register Jobcoach opleiding van Capabel Hogeschool de juiste keuze. Zij sluit aan bij de eind 2018 met werkgevers, jobcoaches en NOLOC geformuleerde eindtermen.

Omschrijving:

De opleiding NOLOC Register Jobcoach wordt gegeven in de vorm van 8 blokken met elk een thema. In de opleiding richt je je op de elementen arbeid, zorg, recht, moraal & ethiek binnen de re-integratie van mensen met een arbeidsbeperking.In een flink deel van de opleiding ontwikkel je je coaching vaardigheden. - Gespreksvaardigheden - Interculturele communicatie - Werkgeversbenadering - Arbeidsongeschiktheid - Wajong en Participatiewet, WIA, WAO en ZW - Adviseren vanuit een positief mensbeeld - Methodieken voor jobcoaching - Privacywet en -regeling en beroepsaansprakelijkheid - Belastbaarheid - Bekwaamheden - Vergelijking van functiebelasting en belastbaarheid - Arbeidsrecht - Herontwerp van werkprocessen en jobcarving - Samenwerken met (autonome) professionals - Voorzieningen en re-integratieinstrumenten - Relatiemanagement en netwerken - Jouw persoonlijke meerwaarde als jobcoach Je sluit de opleiding af met een beoordeling van een praktijk- en reflectieopdracht en mondeling examen. Over alle behandelde onderwerpen voer je aan het einde van de opleiding een eindexamengesprek.

Studielast

Contact-uren:

Professionele attitude: 0 uur
Coachen en Adviseren: 0 uur
Methoden, technieken en instrumenten: 0 uur
Loopbaankunde en arbeidsmarkt: 0 uur
Algemene basiskennis: 0 uur

Totaal aantal contacturen:

0 uur

De opleiding beginnen

Toelatingseisen opleidingsniveau / diploma's:

Voor het volgen van deze opleiding is minimaal een HAVO, VWO of MBO 4-diploma vereist. Mocht je hier niet aan voldoen, maar ben je 21 jaar of ouder dan kom je in aanmerking voor een 21+ HBO toelatingsonderzoek. Onze opleidingsadviseurs kunnen je hier meer informatie over geven. Indien opname in het Jobcoach register van NOLOC (voorheen het register van de Beroepsvereniging Jobcoaches Nederland) wordt beoogd is daarvoor een HBO bachelor getuigschrift of een erkende aantoning van HBO werk- en denkniveau een vereiste. Kijk voor meer informatie op de website van Noloc.

Toelatingseisen algemene werkervaring:

Werkervaring voorafgaand aan de opleiding is niet vereist. Wel wordt er tijdens de opleiding 8 uur per week aan stage/werk vereist in het werkveld van de een NOLOC erkende jobcoach.

Aanmeldings- / toelatingsprocedure:

Inschrijven voor deze opleiding kan via onze opleidingspagina https://www.capabel.nl/opleidingen/hr-juridisch/noloc-register-jobcoach

De opleiding afronden

Beoordeling en / of toetsing leerresultaten:

Nee

Diploma of certificaat:

Ja, Als je het examen van deze opleiding haalt dan krijg je het door Hobéon gecertificeerde Jobcoach diploma. Hobéon is de accrediterende organisatie voor NOLOC. De opleiding is erkend door NOLOC (voorheen Beroepsvereniging Jobcoaches Nederland onder nummer JCOPL014). Het diploma wordt ook erkend door het UWV.

Overige gegevens

Kosten van de opleiding excl. BTW:

€ 4.408,00

Bijkomende kosten (bijv. studiematerialen):

450,00

Wordt de opleiding bij open inschrijving aangeboden?

Ja

Wordt de opleiding `in-company` aangeboden?

Ja

Totale duur (doorlooptijd) van de opleiding:

6 maanden

Opleidingsdagen / avonden en verdeling over de opleidingsduur:

Afhankelijk van startmoment vast lesdagen en lestijden per week.

Keurmerken / erkenningen / accreditaties:

De opleiding NOLOC Register Jobcoach is door Noloc (voorheen Beroepsvereniging Jobcoaches Nederland met erkenningsnummer JCOPL014) erkend. De opleiding is geaccrediteerd door Hobéon en sluit aan op de samen met werkgevers, jobcoaches en NOLOC eind 2018 geformuleerde eindtermen voor Jobcoach.

Laatst bijgewerkt op:

25-08-22