Nieuwe benaming: loopbaanspecialist

Nieuwe benaming: loopbaanspecialist

07-05-2024
Blogs Nieuws

Loopbaanbegeleiding vereist vakmanschap. Van loopbaan- en jobcoach tot re-integratieadviseur, mobiliteitsadviseur of studiekeuzebegeleider: onze leden zijn stuk voor stuk professionals, die als geen ander hun vak verstaan. Iedereen die binnen onze vereniging betrokken is, noemen wij vol overtuiging een loopbaanspecialist!

Als beroepsvereniging verenigen wij iedereen die begaan is met het loopbaanvak. Register Loopbaanprofessionals, Register Jobcoaches, aspirant-leden, Kennisprofessionals, de Raad voor Beroepsregistratie, het College van Belanghebbenden en geaccrediteerde opleiders: vanuit welke invalshoek je ook kijkt, mét elkaar vormen we een stevig en professioneel fundament voor de loopbaanprofessie. We mogen Noloc dan ook gerust dé specialist in loopbanen noemen. En dat is precies wat we voortaan gaan doen: wij zijn loopbaanspecialisten!

Tijdens het afgelopen Kennisfestival heb ik weer velen van jullie mogen ontmoeten. Het is altijd een feestje om zoveel loopbaanspecialisten bij elkaar te zien. Want ieder van jullie brengt een unieke mix van expertise en passie voor ons vak mee. Juist die diversiteit maakt onze beroepsvereniging sterk. En wat te denken van alle workshops die onze geaccrediteerde opleiders hebben verzorgd: allemaal cadeutjes vol met professionele kennis en inzichten!Angelique Jansen_voorzitter_Noloc_loopbaanspecialist

Op weg naar nieuwe website

We zijn voortdurend bezig om Noloc en jullie als loopbaanspecialisten op de kaart te zetten. Een van onze doelstellingen is onze naamsbekendheid vergroten ter bevordering van loopbaanbegeleiding. De website was erg gericht op (potentiële) leden. Daarom hebben we aanpassingen gedaan om te zorgen dat we werknemers en werkgevers duidelijker uitleggen wie we zijn, wat onze leden kunnen betekenen en wat het nut is van loopbaanbegeleiding. Vanaf nu kun je daarom aangeven of je een loopbaanspecialist zoekt of er zelf een bent. Zo hebben we onze website alvast een beetje aangepakt, als tussenfase op weg naar een geheel vernieuwde website. Daarnaast kunnen bezoekers van de homepage direct door naar verschillende pagina's, afhankelijk van hun wensen. De informatie is hiermee altijd spot-on.

Dé loopbaanspecialist

In een tijd waarin veranderingen op de arbeidsmarkt elkaar in rap tempo opvolgen, is het cruciaal om de juiste ondersteuning te krijgen bij loopbaanontwikkeling. Van een gecertificeerde loopbaanspecialist die verstand van zaken heeft. Want, je gaat voor kiespijn toch ook naar een tandarts? Ik ben enorm trots om te delen dat we de term 'loopbaanspecialisten' voortaan gebruiken in onze externe communicatie. Je kunt zeggen what’s in a name … nou wat Noloc betreft heel veel! Want dat stevige en professionele fundament binnen onze vereniging, is voortaan gebundeld in één benaming: dé loopbaanspecialist. Een krachtige uitdrukking van onze professionaliteit en deskundigheid op loopbaangebied!

Laten we deze verandering zien als een kans om ons prachtige vak nog verder te versterken en uit te dragen. Ik ben benieuwd wat deze nieuwe fase ons zal brengen en hoe we samen ons vakgebied nog verder kunnen laten groeien. Samen bouwen we aan een toekomst waarin iedereen zijn of haar loopbaanpotentieel optimaal kan benutten.

Groetjes en tot snel!

Angelique Jansen