Ontwikkelgesprekken ter behoud van personeel

Ontwikkelgesprekken ter behoud van personeel

25-09-2023
Nieuws

In PW stonden recentelijk twee artikelen over het belang van het voeren van ontwikkelgesprekken in het kader van binden, boeien en behouden van personeel. Tijdens de Week van de Loopbaan afgelopen week hebben we weer ervaren wat de kracht is van zo'n ontwikkelgesprek. Lees de interviews over dit HR-thema met Noloc-voorzitter Angelique Jansen en Reina Berends, hoofd Employability bij Defensie.

“Bij werkgevers leeft weleens het beeld dat loopbaanbegeleiding er automatisch toe leidt dat iemand het bedrijf verlaat”, zegt Noloc-voorzitter Angelique Jansen in PW. “Maar loopbaanprofessionals zijn er om medewerkers hun sterke en zwakke eigenschappen te laten ontdekken en gedurende een loopbaan persoonlijke vaardigheden verder te ontwikkelen. Dat hoeft er helemaal niet toe te leiden dat iemand weggaat. Periodieke ontwikkelgesprekken door een loopbaanprofessional dragen juist bij aan het behoud van gemotiveerd personeel en aantrekkelijk werkgeverschap.”

Angelique Jansen_PW

Bij Defensie is de afspraak dat alle loopbaanbegeleiders, die zich bezighouden met loopbaanontwikkeling, Noloc-gecertificeerd zijn. Reina Berends, hoofd Employability, vertelt hoe de circa 250 medewerkers die Defensie jaarlijks verlaten, worden geholpen bij het vinden van een andere baan.

Wil jij weten wat een Register Loopbaanprofessional of Register Jobcoach voor jouw organisatie kan betekenen? Boek een vrijblijvend gesprek met een gecertificeerde Noloc-coach.