Onderzoek naar effecten van coaching

Onderzoek naar effecten van coaching

19-03-2023
Nieuws

Bent u bekend met coaching? Lees dan verder en help ons met ons scriptieonderzoek.

Wij zijn Billie, Michał en Patrick en doen onderzoek naar coaching voor onze masterscripties bij de afdeling Arbeids- en Organisatiepsychologie van de Universiteit van Amsterdam. Bent u wel eens gecoacht of coacht u mensen? Vindt u het ook belangrijk om gecoacht te worden of om te coachen met wetenschappelijk onderbouwde kennis? 

In het kader van ons scriptieonderzoek, doen wij onderzoek naar de effecten van coaching. Wij onderzoeken middels een vragenlijst hoe cliënten van coaches (ook wel coachees genoemd), coaching ervaren en welke factoren bijdragen aan de effectiviteit van coaching. Hiervoor zijn wij specifiek op zoek naar mensen die maximaal 3 maanden geleden gecoacht zijn. Loopt uw coachingstraject op dit moment nog? Dan mag u ook meedoen met het onderzoek.

Uw deelname of de deelname van uw cliënten is volledig vrijwillig en kan op elk moment gestopt worden. Het invullen van deze vragenlijst duurt ongeveer 15 minuten. De vragenlijst is in het Engels omdat wij de vragenlijst ook in het buitenland uitzetten. Alle gegevens die wij verzamelen, komen op de beveiligde server van de Universiteit van Amsterdam te staan. Daarbij nemen wij geen direct aanwijsbare persoonlijke gegevens op in de vragenlijst. Enkel indirecte persoonlijke gegevens (leeftijd in jaren en gender).

Mocht u vragen hebben over het onderzoek of de inhoud van de vragenlijst, dan kunt u met ons contact opnemen. Door in te gaan op deze uitnodiging, draagt u bij aan het jonge onderzoeksveld van coaching. Alvast bedankt voor uw medewerking.

Meedoen met het onderzoek?

Vul de vragenlijst in.

Meer info

Billie Bos (billie.bos@student.uva.nl)

Michał Adam Gąsiejewski (michal.gasiejewski@student.uva.nl)

Patrick de Vries (patrick.de.vries@student.uva.nl)