Bijzondere uitreiking voor HR- en Employabilityadviseurs van Defensie

Bijzondere uitreiking voor HR- en Employabilityadviseurs van Defensie

23-12-2022
Nieuws

Afgelopen week ontvingen maar liefst 19 HR- en Employabilityadviseurs van Defensie een certificaat, mét civiele erkenning door Noloc, van de Junior Leergang Employability uit handen van commandant DOSCO, luitenant-generaal Mario Verbeek. 

Een bijzonder resultaat, want deze Defensie HR-leergang heeft een civiele erkenning gekregen. Deze sluit aan bij de uitgangspunten van Kwaliteit in Beeld (KiB), waarin de voorkeur is uitgesproken voor het civiel opleiden en kwalificeren van Defensiepersoneel. De civiele certificering van een Register Loopbaanprofessional is belegd bij de Noloc, de beroepsvereniging voor loopbaanprofessionals en jobcoaches. 

Nieuwe Leergang Employability

De Junior Leergang Employability is ontworpen op basis van het Noloc Beroepsprofiel voor Register Loopbaanprofessional. De leergang is inhoudelijk afgestemd met de Defensieonderdelen en is onderdeel van de onboarding binnen Defensie. In september 2022 startte de enthousiaste groep deelnemers. Zij woonden de afgelopen 3 maanden diverse trainingsbijeenkomsten bij met thema’s zoals sociaal zekerheidsrecht, employability fundamentals en het voeren van een loopbaangesprek. De HR-tak binnen Defensie is volop in beweging. Zo gaat de transitie naar het nieuwe HR-model onder meer gepaard met intensivering op het gebied van strategisch talentmanagement en strategische personeelsplanning. 

Goed werkgeverschap

Voorzitter Angelique Jansen, samen met bestuurslid Connie van der Zwan afgevaardigd namens Noloc, sprak haar trots uit en gaf aan ‘het een eer te vinden dat ze erbij mocht zijn’. “We kijken terug op een gedenkwaardige ochtend. Het is een mooie ontwikkeling dat Defensie het belang erkent van gecertificeerde loopbaanprofessionals. Met deze professionaliseringsslag binnen afdeling HR investeert de Defensie in de toekomst van al haar medewerkers en toont hiermee goed werkgeverschap.”

 Uitreiking_Noloc_certificaat_Register_Loopbaanprofessional_Defensie

Van links naar rechts: Connie van der Zwan (Noloc), Heidi Jansen (Loopbaantrechter), Mario Verbeek (Luitenant-generaal, Defensie), Angelique Jansen (Noloc), Ciondra Manuela (Hoofd K&I, Defensie).

Register_Loopbaanprofessionals_Defensie

Aan alle gecertificeerden: van harte gefeliciteerd!