Sneak peak naar het wetenschappelijk comité IAEVG-conferentie

Sneak peak naar het wetenschappelijk comité IAEVG-conferentie

23-11-2022
Nieuws

Meer dan twintig nationale en internationale wetenschappers hebben zich verbonden aan de IAEVG-conferentie volgend jaar juni in Den Haag. 

Op de website van het IAEVG tref je de leden van dit wetenschappelijk comité. Zij buigen zich over de inhoudelijke bijdragen die voor 15 december a.s. ingestuurd kunnen worden en bepalen of een paper, workshop of poster past bij de doelstellingen van de conferentie. In het comité kom je namen tegen uit ons eigen land, die je vast al wel bekend voorkomen, zoals bijvoorbeeld Beatrice van der Heijden, Aniek Draaisma, Jouke Post of Marian Thunissen. Zij zijn ook lid van ons Platform Noloc Kennisprofessionals. Ook tref je in het overzicht voor ons minder bekende namen van wetenschappers die internationaal van grote betekenis zijn voor het vakgebied. 

Neem bijvoorbeeld Mary McMahon, die het ‘Systems Theory Framework of career development’ heeft ontwikkeld en meerdere prijzen heeft gewonnen voor haar bijdragen aan de loopbaanprofessie. Recent publiceerde zij over carrière-interventies in groepen. Of Nele De Cuyper, verbonden aan de KU Leuven, die veel onderzoek heeft gedaan naar employability en baanonzekerheid. Gideon Arulmani, PhD uit India houdt zich bezig met interventies in ontwikkelingslanden en heeft zich recent gebogen over de immigratie- en vluchtelingencrisis. Lees bijvoorbeeld dit artikel over de werkaspiraties van immigranten en waar zij vervolgens tegenaan lopen bij integratie in een gastland.

Het portfolio van Dr. Siobhan Neary, verbonden aan de University of Derby omvat wetenschappelijke bijdragen op het gebied van loopbaan managementvaardigheden, continue professionele ontwikkeling en professionele identiteit. Bekijk diverse publicaties waar zij aan heeft bijgedragen. 

Kortom, in het wetenschappelijk comité zitten interessante mensen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de keynote sprekers en workshopbegeleiders bij de conferentie. Daarover binnenkort meer!