Gezocht: wandelcoachees voor onderzoek aan de Open Universiteit

Gezocht: wandelcoachees voor onderzoek aan de Open Universiteit

26-09-2022
wandelcoaching.jpg

Voor hun afstudeeronderzoek levenslooppsychologie aan de Open Universiteit zijn Ien Thelen en Anette Duijvestijn op zoek naar mensen die momenteel een wandelcoachtraject volgen. Binnen dit deelonderzoek kijken ze specifiek naar wandelcoaching en vragen ze wandelcoachees naar hun wandelgedrag en -ervaring, mentale gezondheid (welbevinden en psychische klachten), psychologische basisbehoeftebevrediging, mate van ervaren doelrealisatie, en naar aspecten van de professionele relatie met hun coach.

Samen wandelen in de natuur
Tegelijk met dit deelonderzoek over wandelcoaching loopt een onderzoek naar samen wandelen in de natuur. Een ander deelonderzoek over coaching heeft al plaatsgevonden in 2018. Door de uitkomsten van deze onderzoeken met elkaar te vergelijken, hoopt de universiteit een bijdrage te leveren aan de vergroting van de kennis rondom de werkzaamheid van wandelcoaching. Kennis die in de toekomst kan worden ingezet om wandelcoachees nog optimaler en succesvoller te begeleiden.

Begeleid jij een coachee, die wel wil meewerken? Of wil jij eerst meer weten? Stuur een mail naar coachonderzoek@ou.nl met als onderwerp ‘wandelcoaching’.