CareersNet: internationaal netwerk voor innovatie en uitwisseling

CareersNet: internationaal netwerk voor innovatie en uitwisseling

19-01-2022
Nieuws

CareersNet is het netwerk van onafhankelijke deskundigen op het gebied van loopbaanbegeleiding en loopbaanontwikkeling. Het netwerk is een initiatief van het European Centre for the Development of Vocational Training (CEDEFOP), dat in 1975 is

Digital transitionsCareersNet is het netwerk van onafhankelijke deskundigen op het gebied van loopbaanbegeleiding en loopbaanontwikkeling. Het netwerk is een initiatief van het European Centre for the Development of Vocational Training (CEDEFOP), dat in 1975 is opgericht. De leden van CareersNet zijn personen met erkende deskundigheid op het gebied van levenslange begeleiding en loopbaanontwikkeling.

Vanuit Nederland is Jouke Post sinds 2021 als loopbaanexpert verbonden aan dit netwerk samen met Thea van den Boom. Jouke Post is als onderzoeker verbonden aan het lectoraat Human Capital van Saxion en aan James. Hij is tevens lid van het Platform Noloc Kennisprofessionals.

CareersNet is een interessant netwerk, ook voor Noloc. Cedefop en CareersNet onderhouden een database over hoe landen hun loopbaanbegeleiding hebben georganiseerd. Klik hier voor algemene toegang tot de database. De Nederlandse beschrijving is hier te vinden.

Digitale transitie

De vijfde en jaarlijkse conferentie van CareersNet was in december 2021. Jouke Post schreef voor LoopbaanVisie een artikel over deze conferentie en CareersNet. Veel aandacht ging gedurende deze tweedaagse conferentie uit naar de impact van nieuwe informatie- en communicatietechnologieën (ICT) op de (systemen voor) loopbaanbegeleiding. Onlangs verscheen een interessant rapport over de digitale transitie in loopbaanbegeleiding.

Voor vragen kun je contact opnemen met Jouke Post.