Mastertour Loopbaankunde- Het is zover!

Mastertour Loopbaankunde- Het is zover!

29-01-2016
Blogs

Het startsein heeft geklonken.
Mijn bureau is bezaaid met artikelen en de aangemaakte map onderzoek is overgezet naar een USB stick die uit zijn voegen barst. Koud geworden koffiebekers, aangesleept door liefhebbende echtgenoot, staan wat verloren tussen alle chaos. Maar het onderzoeksonderwerp lag dichterbij dan

Het is zover!

Het startsein heeft geklonken.
Mijn bureau is bezaaid met artikelen en de aangemaakte map onderzoek is overgezet naar een USB stick die uit zijn voegen barst. Koud geworden koffiebekers, aangesleept door liefhebbende echtgenoot, staan wat verloren tussen alle chaos. Maar het onderzoeksonderwerp lag dichterbij dan ik had verwacht en begeleiding was vlot geregeld.

Piketpaaltjes uitzetten
Goede voorbereiding, een opstap voor de ‘echte’ stap, piketpaaltjes uitzetten, niet vergeten te genieten en ergens een hendel overhalen hoorde ik op het landelijk loopbaancongres voorbij komen.  Keuzes maken, twijfelen, doorgaan, terugkeren of andere weg inslaan het hoorde er allemaal bij. Als opstapje een checklist voorbereiding onderzoek in mijn hoofd gemaakt en afgevinkt. Op zoek gegaan naar piketpaaltjes en keurig als markeerpunten in het proces geplaatst.

‘Ik dacht dat alles soepel verliep. Ik was blij met elke zin van het onderzoeksdoel dat ik had geformuleerd. Ik was zelfs in staat om ervan te genieten. Klaar? Nou vergeet het maar!’

De praktijk
Ik had me toch op een aantal punten verkeken. Ik werd geconfronteerd met ontbrekende feiten op mijn checklist en er moesten toch wat van die piketpaaltjes verzet worden. 
Wat nu?  

Meningen gezocht
In mijn onderzoeksproces schrijf ik 6 blogs op de NOLOC site. Mijn onderzoeksdoel introduceer ik geleidelijk aan in deze teksten. In elk blog staat een stelling centraal. Aan jou als lezer de vraag of je zou willen reageren op deze stelling. Deze spontane reacties neem ik anoniem mee in mijn zoektocht naar antwoorden op mijn onderzoeksvraag. 

Reageer op de stelling en ondersteun mij in mijn onderzoeksexpeditie!

Ben jij het eens of oneens met onderstaande stelling?
Welke variabelen dragen bij aan succes? 

Stelling:

“Een goede voorbereiding vergroot de kans op succes”

Stuur je reactie naar: 

 leonied14@kpnmail.nl