Leden

Houbolt

Laura Houbolt

badge RLP

Contact

  • +31646005591 (mobiel)
  • +31646005591 (werk)

http://www.spotlightloopbaan.nl

Kromme Elleboog 12 9751 RC HAREN GN

Spotlight Loopbaanadvies richt zich op ontwikkeladvies, loopbaancoaching en - advies, organisatieadvies en assessments.

Ik werk vanuit de overtuiging dat mensen vaak zelf heel goed weten wat bij hen past en welke weg zij dienen te bewandelen om met plezier en voldoening in hun leven en werk te staan. Het kan echter knap lastig zijn om je bewust te worden van deze elementen, om met belemmeringen om te gaan en manieren te vinden om vorm te geven aan je behoeftes en ambities. Ik help je om duidelijk te krijgen wat je echt wil, wat je mogelijkheden zijn en hoe je dit kunt omvormen tot activiteiten waar je (weer) energie van krijgt en voldoening in vindt.

Over mij:

In 2010 heb ik Spotlight Loopbaanadvies opgericht. Al voor mijn studie arbeid- organisatie- en personeelspsychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen ontwikkelde ik een interesse voor alles wat met de combinatie mens en werk te maken heeft. Wat motiveert mensen om voor een bepaalde functie en loopbaan te kiezen? Waarom bloeit de ene persoon op in een organisatie en loopt de ander juist vast? Hoe kun je je talenten optimaal benutten? Na de afronding van mijn studie in 2003 werkte ik als Human Resource adviseur, reintegratieconsulent en loopbaanadviseur bij verschillende organisaties. In deze functies begeleidde ik mensen richting werk en in hun persoonlijke ontwikkeling. Vanaf 2007 heb ik mij tevens gespecialiseerd in psychologisch onderzoek en het uitvoeren van assessments.

Ik vind het boeiend om te zien hoe mensen in elkaar zitten, wat hen uniek maakt. Daarnaast vind ik het belangrijk om mensen te begeleiden bij het maken van keuzes en stappen in hun loopbaan die passen bij hun normen, waarden, wensen en mogelijkheden. Maatwerk dus!

Mijn manier van werken kenmerkt zich door betrokkenheid, een luisterend oor, maar ook een kritische blik en confronterend waar nodig, maar altijd met respect voor de persoon en diens keuzes. Soms ben ik een coach, dan weer een adviseur of trainer. Uiteindelijk gaat het erom, dat het doel van jou / de cliƫnt en/of opdrachtgever wordt behaald.

Ik ben aangesloten bij het NIP (www.psynip.nl), de branchevereniging voor psychologen. Ook ben ik sinds 2010 periodiek getoetst op mijn kwaliteiten als loopbaanadviseur (bij het voormalig CMI en vanaf 2021 bij NOLOC) en sindsdien opgenomen in het register als gecertificeerd allround loopbaanadviseur. Vanaf 2018 vervul ik bij NOLOC een rol als assessor en mentor van toetredende vakgenoten tot het beroepsregister.

Werkvelden

  • Bedrijfsleven (incl. samenwerkingsverbanden en social enterprises)
  • Overheidsorganisatie
  • Particuliere markt
  • Wetenschap

Lid van de volgende beroepsverenigingen

  • NIP