Terug naar overzicht

27
10
21
Trends & ontwikkelingen

Webinar: Technologie en werk: tussen vrees en hoop

Waar: Online

COVID-19

Noloc volgt nauwlettend de corona-maatregelen ten aanzien van evenementen en samenkomsten. Alle Noloc-bijeenkomsten vinden de komende tijd alleen online plaats; wij bieden regelmatig nieuwe webinars, online workshops en e-learnings aan. Binnen de Noloc Academie vind je naast alle Noloc webinars een nog veel uitgebreider aanbod van interessante webinars en e-learnings. Kijk onder Mijn Noloc hoe je kunt inloggen op de online leeromgeving.

Waar, wanneer en inschrijven
Dit webinar vindt plaats op woensdag 27 oktober om 20.00 uur. Aanmelden kan via de website! Log in op de website en meld je met de aanmeldknop onderaan deze pagina aan vóór dinsdag 26 oktober 20.00 uur. Hierdoor krijg je toegang om het webinar live via de Noloc Academie te volgen. 
Wil je het webinar graag op een later tijdstip bekijken? Dan hoef je je niet aan te melden. Wanneer je naar de Noloc Academie gaat, kun je het webinar op ieder gewenst tijdstip bekijken. 

Graag informeren we je over de nieuwe manier van inloggen op de Noloc Academie, dit kan namelijk zeer gemakkelijk via de Noloc website! Volg onderstaande stappen om via de Noloc website in te loggen op de Noloc Academie:

- Ga naar 'Kennis' op de Noloc website
- Klik onderaan op 'Noloc Academie'
- Klik vervolgens op de afbeelding waarna je wordt verwezen naar een pagina om in te loggen op 'Mijn Noloc'. Vul jouw gegevens in en klik op 'Inloggen'. 
- Je wordt automatisch verwezen naar jouw account op de Noloc Academie

Onderwerp
Wat gebeurt er werkelijk op het gebied van technologie en werk in de huidige samenleving en wat betekent dat voor werkenden, nu en in de toekomst? Moeten we ons zorgen maken? Hoe breng je mens en techniek samen? Er is een overschot aan vacatures en een tekort aan arbeidskracht. Deels kun je dit oplossen door technologische oplossingen in te zetten, maar tegelijk ligt daar een angst voor baanverlies. Loopt de houdbaarheid van werk op zijn einde of zijn er oplossingen? Bijvoorbeeld door te denken in termen van sociale innovatie en het denken in taken en skills in plaats van functies. En wat kunnen we doen voor mensen die de stap naar betaald werk niet meer kunnen maken? 

Over de sprekers
Onderzoeker Fabian Dekker gaat met een aantal Noloc-leden uit verschillende hoeken in gesprek. 

122 / 500 personen aangemeld.