Terug naar overzicht

03
02
22
Doelgroepen & thematiek

Punthoofden bij autisme (externe lezing)

Wie: Colette de Bruin *
Waar: Bouw & Infra Park, Harderwijk

COVID-19

Noloc volgt nauwlettend de corona-maatregelen ten aanzien van evenementen en samenkomsten. Alle Noloc-bijeenkomsten vinden de komende tijd alleen online plaats; wij bieden regelmatig nieuwe webinars, online workshops en e-learnings aan. Binnen de Noloc Academie vind je naast alle Noloc webinars een nog veel uitgebreider aanbod van interessante webinars en e-learnings. Kijk onder Mijn Noloc hoe je kunt inloggen op de online leeromgeving.

Let op: afhankelijk van de geldende maatregelen wordt op woensdag 12 mei besloten of deze fysieke bijeenkomst plaats zal vinden. De deelnemers worden hier persoonlijk per e-mail over benaderd. 

Waar en wanneer 

Deze externe lezing vindt plaats op donderdag 27 mei 2021. Aanmelden kan vanaf donderdag 15 april 2021. Kosteloos afmelden kan tot donderdag 13 mei 2021 18.00 uur.   

Locatie
Bouw & Infra Park
Ceintuurbaan 2
3847 LG Harderwijk

Ontvangst
19.00 uur - Inloop
19.30 uur - Aanvang bijeenkomst
22.00 uur - Einde bijeenkomst 

Is het aanbod voor beginnende of ervaren loopbaanprofessionals?
Deze externe lezing is niet voor een specifieke doelgroep maar voor iedereen die (dagelijks) te maken heeft met autisme of meer wil weten over autisme. Of het nu op het werk is, thuis, op school, en ongeacht de leeftijd of het niveau van degene met autisme. De lezing geeft inzicht in de oorzaak van gedrag en handvatten voor de bewezen aanpak. Hierdoor begrijp je wat autisme is en kun je de tips zelf toepassen. 

Onderwerp
Is jouw cliënt snel overprikkeld? Leidt iets kleins makkelijk tot een uitbarsting of kruipt hij of zij juist in zijn of haar schulp? Na de lezing 'Punthoofden bij autisme' weet je hoe dat komt en vooral wat je kunt doen.  Leer mappen sluiten en voorkom een hoofd vol overprikkeling. Daarmee geef je degene met autisme weer grip op zijn/haar gedrag en emoties.

Colette de Bruin en Dr. Fabiënne Naber nemen bezoekers mee op hun reis door autismeland. Talloze praktijkvoorbeelden en videofragmenten onderstrepen de heldere uitleg.

Achtergrond gastspreker
Colette de Bruin is een van de grootste autoriteiten op het gebied van autisme. Zij schreef de bestsellers Geef me de 5 en Auti-communicatie waar inmiddels meer dan 100.000 exemplaren van zijn verkocht. Tijdens haar lezingen weet zij als geen ander onder woorden te brengen hoe iemand met autisme informatie verwerkt, wat iemand die samenhang mist nodig heeft, en vertaalt zij dit direct naar toepasbare handvatten. Met haar inspirerende verhaal heeft ze al veel opvoeders en professionals op weg geholpen.

Dr. Fabiënne Naber is neurobioloog en autismedeskundige. Zij is als doctor verbonden aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en doet al 20 jaar onderzoek naar autisme.

https://www.geefmede5.nl

Annuleringsregeling
Wanneer je bent ingeschreven voor een bijeenkomst rekenen wij op je komst en maken we daar kosten voor. Ben je onverhoopt niet in de gelegenheid om te komen (wat natuurlijk altijd een keer kan gebeuren) dan kun je tot drie dagen / 72 uur voorafgaand aan de betreffende bijeenkomst kosteloos afmelden. Dat kan heel eenvoudig door op de afmeldknop te klikken onderaan de bijeenkomst. 
Je ontvangt dan – naast de melding op het beeldscherm dat je je hebt afgemeld – een e-mail bericht waarin je afmelding wordt bevestigd.

Als je je opgeeft en niet komt en je ook niet tijdig hebt afgemeld, worden de gemaakte administratie- en cateringkosten á € 45,- excl. btw in rekening gebracht. 
Wanneer er sprake is van een weerswaarschuwing vanuit het KNMI (code geel, code oranje of code rood), komt de annuleringsregeling te vervallen.

34 / 35 personen aangemeld.