Actie voor Noloc-leden (exclusief) veilig video bellen Rapasso

Coachen op afstand met video.
Het gebruik van beeld (video) is een belangrijk onderdeel bij coaching op afstand. Het aanbod en gebruik van online video-oplossingen stijgt dan ook enorm sinds Covid-19. Maar hier schuilt een risico. Want met deze videotoepassingen worden veel (vaak bijzondere) persoonsgegevens verwerkt: visueel, auditief en inhoudelijk van het gesprek.

Dit stelt hoge veiligheidseisen aan loopbaanpraktijken en mobiliteitscentra. Want die zijn volgens de wet eindverantwoordelijk voor alle verwerkingen. Ook voor alle beelden die over de lijn gaan. Een bijkomend probleem is dat bijna alle video-oplossingen eigendom zijn van Amerikaanse bedrijven, en daarvoor gelden andere privacyregels. Voorbeelden hiervan zijn: Skype, Zoom, GoToMeeting, FaceTime, WhatsApp video, Lifesize en Google Hangouts/Meet.

Daarnaast zal coachen op afstand en het gebruik van video ook na Covid-19 een prominente rol blijven spelen in het loopbaanvak. Daarin lijkt geen weg meer terug.
 

Veilig starten met online videogesprekken

Daarom is besloten om binnenkort een nieuw video-platform voor loopbaanbegeleiding te lanceren conform Europese regelgeving. Dit videoplatform wordt onderdeel van het gecertificeerde loopbaanplatform van Rapasso dat door veel loopbaanbureaus en mobiliteitscentra wordt gebruikt. Hiermee kunnen straks dus ook veilig video-gesprekken worden gevoerd en opgenomen. Er wordt zelfs een bibliotheek-module toegevoegd voor eigen video-instructies.

Het voordeel voor klanten van Rapasso is een betrouwbare en goedkope oplossing voor video- en blendend-coaching als onderdeel van hun cliëntvolgsysteem en dossieropbouw. Daarnaast komt een speciale editie* van deze oplossing beschikbaar voor loopbaanprofessionals die nog geen gebruik maken van Rapasso.
 

Actie voor Noloc-leden (exclusief)

De eerste 50 aanmeldingen van Noloc-leden worden beloond met een jaar lang gratis gebruik.* Wat je daar verder voor moet doen? Helemaal niets! Maar we waarderen jullie reactie op de werkbaarheid en suggesties voor updates en verbeteringen van deze video-toepassing. Wij bespreken deze periodiek met de ontwikkelaars. Meld je nu aan voor deze nieuwe Europese en veilige toepassing voor blended coaching en zonder enige verplichting via: blended-coaching@rapasso.nl

* Voorwaarden
Deze editie wordt binnenkort aangekondigd en biedt bij de introductie een Noloc-loyalty korting: het aantal jaren lid bepaalt de korting.
Het gratis gebruik voor de eerste 50 aanmeldingen is van toepassing op de video-module.

Blended_Coaching