Nieuwe colleges en podcasts 'Hartwerk' in de Academie

Nieuwe colleges en podcasts 'Hartwerk' in de Academie

23-05-2023
Nieuws

Er staan vijf nieuwe items in de Noloc Academie, die je niet wilt missen. Deze zijn tot stand gekomen in samenwerking met Vista Nova – sinds 2022 één van de door Noloc geaccrediteerde opleiders.

Samen komen we verder. Noloc werkt daarom nauw samen met een aantal opleiders die de kwaliteit van loopbaanopleidingen en jobcoachopleidingen in Nederland borgen en verhogen. Wij kunnen veel van elkaar leren en samen kunnen wij synergie bereiken door kennis en expertise met elkaar te delen. Vista Nova – sinds 2022 één van de door Noloc geaccrediteerde opleiders – heeft in de afgelopen jaren verschillende mooie webinars en podcasts voor haar studenten gemaakt. Een aantal daarvan, stellen zij nu ook ter beschikking aan alle Noloc-leden. Zo kunnen wij delen in de kennis en ervaring van deze opleider.

Serie 'Hartwerk'

Sinds kort kun je in de Noloc Academie 3 colleges en 2 podcasts uit de serie 'Hartwerk' van Vista Nova bekijken en beluisteren. In het eerste college vertelt docent van Vista Nova Maria van de Ven je alles over de Elementendriehoek. In de andere colleges krijg je een kijkje in de keuken van Toezichthouders en Interimmanagers. In vacatures en cv’s komen deze functienamen regelmatig langs, maar loopbaanadviseurs en hun cliënten kunnen zich lang niet altijd een goed beeld vormen van hoe deze jobs er in de praktijk uitzien. Daarom interviewde Hans van Westen, directeur van Vista Nova en Gradus, experts uit het veld om een beter beeld te krijgen wat deze functies nu precies inhouden. Met deze bagage kun je als loopbaanprofessional jouw cliënten nog beter begeleiden.

Naast deze drie colleges kun je ook enkele podcasts uit de serie 'Hartwerk' beluisteren. Hartwerk gaat over werk waar je blij van wordt, waar je energie van krijgt en voldoening uithaalt. Mooie werkverhalen over geslaagde en minder geslaagde carrièreswitches, droombanen, solliciteren zonder diploma’s, de houdbaarheidsdatum van een baan en nog veel meer. In de serie komen uiteenlopende professionals aan het woord over duurzaam en gezond werken.

Nieuwsgierig? Neem snel een kijkje in de Academie