Geaccrediteerde opleiding als springplank naar certificering

Geaccrediteerde opleiding als springplank naar certificering

07-06-2024
Nieuws

Ergon, werk- en ontwikkelbedrijf voor de regio Eindhoven actief in de sociale werkvoorziening, heeft een grote voorkeur dat de in loondienst zijnde jobcoaches gecertificeerd zijn. “Het is professioneel als organisatie, dat je kan laten zien dat al je jobcoaches Register Jobcoach zijn." Een van de jobcoaches Ivo Lammers behaalde onlangs zijn certificaat en deelt enthousiast zijn ervaringen.   

“Ik ben héél trots dat ik RJ als titel voor mijn naam mag zeggen”, zegt Ivo Lammers over zijn recent behaalde keurmerk voor Register Jobcoach. Hij is dankbaar dat zijn werkgever Ergon hem de ruimte en kansen bood een opleiding te volgen via een geaccrediteerde jobcoachopleiding van Noloc. 

Ergon, werk- en ontwikkelbedrijf voor de regio Eindhoven actief in de sociale werkvoorziening, heeft een grote voorkeur dat de in loondienst zijnde jobcoaches gecertificeerd zijn. “Het is professioneel als organisatie, dat je kan laten zien dat al je jobcoaches Register Jobcoach zijn. Zeker gezien de steeds complexere aanvragen.”

Meerwaarde

Intrinsiek gemotiveerd startte Ivo de opleiding voor Noloc erkende Jobcoach. “Ik wilde het écht heel graag. Dan lukt het ook om extra stappen te zetten.” “Laat je toegevoegde waarde zien. Dat wat jíj allemaal in je koffertje meeneemt, is wat werkt voor jouw klant!”, leert Ivo tijdens zijn opleidingstraject. Hij ziet de geaccrediteerde opleiding als meerwaarde en vooral ook een springplank naar het behalen van het certificaat. Ivo Lammers_Register Jobcoach_certificering_Noloc

“Bijster interessant”, noemt Ivo de intervisiebijeenkomsten met zijn Kwaliteitskring. Niet alleen ter vergroting van zijn netwerk. Maar vooral ook om verschillende methodieken te bespreken en tips te krijgen van vakcollega’s als hij ergens tegenaan loopt. Zijn tip voor aspirant-leden? “Het is doen en eraan beginnen! Kijk binnen je netwerk wie dit al heeft gedaan. Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. Het is ontzettend waardevol om met iemand te sparren.” 

Het antwoord van Ivo op de vraag ‘Waarom is dit werk voor jou zo mooi?’ is tekenend voor zijn betrokkenheid en bevlogenheid. “Door mijn inbreng, interventies en te zijn wie ik ben, kan ik voor het mensen écht het verschil maken! Er is niks ‘vetters’ dan dit!”

5 redenen waarom jobcoaching een positieve impact heeft op een inclusief beleid