Samen Zorgzaam - Leesplezier

Samen Zorgzaam - Leesplezier

09-04-2020
Nieuws

Even geen hectiek of beeldscherminteractie? Gun jezelf wat leesplezier.

Ons brein is momenteel flink aan het werk. Of het nu gaat om intensieve beeldscherminteractie, praktische thuiswerkproblemen, zorgen om naasten of creatieve ideeën om je bedrijfsvoering door te laten gaan. Daarom deze tip: gun je brein ook wat leestijd. In een blog van mustreads.nl staan een aantal uit onderzoek bewezen redenen waarom lezen goed voor je is. Misschien ben je na het horen van de eerste twee redenen al om: lezen heeft een positief effect op je gemoedstoestand omdat het zorgt voor nieuwe verbindingen in je brein en slechts zes minuten per dag lezen kan je al helpen om je stress met meer dan twee derde te verminderen.

We hebben de volgende leestips:

  • Professioneel begeleiden.nl stelt in deze tijd, waarin er mogelijk wat meer ruimte komt om te lezen, wekelijks een selectie artikelen gratis beschikbaar. 
  • Neem de tijd om even een vakcollega te bellen en vraag om een leestip. Eén telefoontje met vakcollega Willem IJzereef leverde bijvoorbeeld de volgende tip op: “Het boek Talent mobiliseren van Marian Thunnissen is een aanrader. In het boek wordt talentmanagement niet exclusief, maar inclusief benaderd, evidence-based gecombineerd met voorbeelden uit de praktijk en behulpzame informatie over instrumenten om talent te identificeren, benoemen en te mobiliseren.“
  • Er zijn natuurlijk op sites als Thema (bijvoorbeeld deze: Uit liefde voor jezelf) of Managementboek.nl (bijvoorbeeld deze: Posttraumatische groei: sterker door ellende) nog veel meer boeiende nieuw verschenen boeken te vinden. Of steun de lokale boekhandelaar en koop daar een boek.

Er is veel moois te lezen ter verdieping van ons vak. Veel leesplezier! En blijf elkaar vooral waardevolle tips geven.