Over Supervisie voor Jobcoaches

24
06
22

Supervisie voor Jobcoaches

Tijd om stil te staan! Dat was de titel van mijn onderzoek als supervisor in opleiding. Tijd maken om stil te staan, dat is wat we met elkaar gaan doen in deze bijeenkomst.

Jobcoaching is een complex vak, in een hectische veeleisende tijd. Als jobcoach heb je te maken met complexe vragen op verschillende lagen, vragen die je persoonlijk raken, vragen. En hoe weet je nou of je goed hebt gehandeld?

Toen ik zelf in 2000 als jobcoach ging werken kreeg ik de tijd om het vak te leren. Al doende in de praktijk, uit boeken en door goed te kijken en te luisteren heb ik ontzettend veel geleerd. Blijven leren is voor mij vanzelfsprekend. Jaren later en veel ervaring rijker zie ik om me heen veel professionals rennen, haasten en zoeken. Ik heb onderzocht hoe jobcoaches nu reflecteren. Het bleek dat veel jobcoaches vinden dat ze te weinig tijd maken om stil te staan. Reflecteren doen zij vaak even tussendoor en het liefst samen met anderen. Veel jobcoaches hebben vragen als: Wat is goed handelen? Wie ben ik als jobcoach? Wie wil ik zijn? Veel jobcoaches hebben behoefte aan een professioneel normenkader. Op basis van de bevindingen in mijn onderzoek heb ik een supervisietraject ontwikkeld, specifiek voor jobcoaches.

Ik geef een korte introductie van dit supervisietraject. We gaan een oefening doen, aan de hand van voorbeelden uit jouw eigen praktijk. Je ervaart wat supervisie voor jou als professional kan betekenen. In kleine groepen gaan jullie de oefening doen samen doen. Daarna sluiten we gezamenlijk af. Wie wil kan ervaringen delen en vragen stellen.

Wie ben ik?
Hanny Ebbers, 58 jaar, supervisor en coach. Ik heb ervaring met verschillende groepen mensen op zoek naar hun plek in de maatschappij. Na mijn HBO opleiding Jeugdwelzijnswerk in 1987 heb ik twaalf jaar dropouts uit het onderwijs en werkloze jongeren begeleid. Voor deze doelgroep heb ik verschillende programma’s ontwikkeld en begeleid zoals assessment, sociale vaardigheidstraining op de werkvloer, sollicitatietraining en oriëntatie op de arbeidsmarkt. Van 1997 tot 2000 deed ik de opleiding zkm-consultant ® bij de stichting Waarderingstheorie & Zelfkonfrontatiemethode. Tussen 2000 en 2016 heb ik gewerkt als jobcoach binnen Yulius GGZ. In 2021 heb ik de supervisorenopleiding afgerond. Sinds 2017 werk als supervisor voor diverse opdrachtgevers bijvoorbeeld Hogeschool Leiden, Jellinek, JobUp. Samen met mijn partner Essenceiam doe ik re-integratietrajecten voor UWV.

Programma
24 juni
10.00 - 12.00

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Deel met anderen