Schrijf je Loopbaan-Trainer

Loopbaancreatie | 2 maanden

Schrijf je Loopbaan-Trainer

Basisgegevens

Opleidingsorganisatie:

Loopbaancreatie
Schoutsakker 14
1871CZ SCHOORL

Lesplaats(en):

Online (Zoom)

Telefoonnummer:

0630388933

E-mailadres:

marianne.panneman@gmail.com

Website:

https://www.loopbaancreatie.nl/schrijf-je-loopbaan-trainer/

Contactpersoon:

Marianne Panneman

Doel, doelgroep, inhoud en omvang van de opleiding

Doel:

Deze compacte train-de-trainer geeft je de kennis en ervaring die je nodig hebt om reflectief en creatief te schrijven met mensen over hun loopbaanvragen, in een kleine groep. Zodat je na afloop met vertrouwen en plezier zelf de cursus 'Schrijf je Loopbaan kunt geven en/of het schrijven op een andere manier in je eigen werkwijze kunt integreren.

Omschrijving:

In deze training leer je over de (therapeutische) werking van schrijven en luisteren zonder oordeel, maak je al schrijvend kennis met verschillende schrijfmethodes en ontwikkel je jezelf als trainer door o.a. tussen de trainingsdagen te oefenen met proefcliënten. De training wordt gegeven in een kleine groep van maximaal 6 deelnemers. Tijdens de training ontvang je de complete handleiding voor de cursus Schrijf je Loopbaan met alle programmaonderdelen en opdrachten, zodat je na afloop direct met het materiaal aan de slag kunt. Achtergrondinformatie: In 2015 zag de cursus Schrijf je Loopbaan het daglicht. Een cursus van vier dagdelen, waarin mensen met een loopbaanvraag aan de hand van speelse, inspirerende schrijfopdrachten al schrijvend onderzoeken wat er bij hen wringt, wat belangrijk voor hen is, wat hun kwaliteiten, dromen en verlangens zijn, wat hen tegenhoudt en welke kant ze op willen. Dit gebeurt in een kleine groep van 4-6 deelnemers die hun schrijfsels met elkaar delen in een veilige, oordeelloze setting. Door het geven van woorden en een stem aan wat er in hen leeft en door de steun en inspiratie van anderen ontstaan er snel inzichten, antwoorden én beweging. In 2018 verscheen het boek 'Schrijf je Loopbaan' (3e druk 2021), en sinds 2019 is er twee keer per jaar deze 3-daagse training voor (loopbaan)coaches die de cursus willen gaan geven en/of het schrijven meer als 'instrument' in hun werk willen inzetten.

Studielast

Contact-uren:

Professionele attitude: 4 uur
Coachen en Adviseren: 4 uur
Methoden, technieken en instrumenten: 4 uur
Loopbaankunde en arbeidsmarkt: 3 uur
Algemene basiskennis: 0 uur

Totaal aantal contacturen:

15 uur

Totaal aantal uren tijdbesteding zelfstudie, onbegeleide groepsactiviteiten, huiswerk:

15 uur

De opleiding beginnen

Toelatingseisen opleidingsniveau / diploma's:

Werk je als (loopbaan)coach of begeleid je mensen op een andere manier bij werk- en levensvragen, en heb je een relevante opleidingsachtergrond op HBO-niveau, dan ben je van harte welkom om aan deze train-de-trainer mee te doen.

Overige eisen voor deelname:

Voor deelname aan deze training is het nodig dat je eerst zélf – als deelnemer met een loopbaanvraag – de cursus Schrijf je Loopbaan (4 dagdelen) volgt. Dit zodat je zelf alle schrijfopdrachten en het groepsproces hebt ervaren, weet wat het jou heeft gebracht en hebt gezien wat het anderen kan brengen.

Aanmeldings- / toelatingsprocedure:

Aanmelden kan via het contactformulier op de website (https://www.loopbaancreatie.nl/schrijf-je-loopbaan-trainer/) of via e-mail: marianne.panneman@gmail.com

Startdata:

De training start in het najaar en in het voorjaar. De actuele data kun je vinden op de website www.loopbaancreatie.nl (agenda)

De opleiding afronden

Beoordeling en / of toetsing leerresultaten:

Ja, Het is de bedoeling dat je twee oefensessies met proefcliënten (twee keer een dagdeel) begeleidt en daar een reflectieverslag over schrijft.

Diploma of certificaat:

Ja, Het certificaat laat zien dat je een gecertificeerde Schrijf je Loopbaan-Trainer bent, en de kennis, ervaring en toestemming hebt om zelf de cursus Schrijf je Loopbaan te geven, op locatie en online.

Overige gegevens

Kosten van de opleiding excl. BTW:

€ 615,00

Bijkomende kosten (bijv. studiematerialen):

€ 16,50

Wordt de opleiding bij open inschrijving aangeboden?

Ja

Wordt de opleiding `in-company` aangeboden?

Nee

Totale duur (doorlooptijd) van de opleiding:

2 maanden

Opleidingsdagen / avonden en verdeling over de opleidingsduur:

3 online dagen van 10.00 - 16.00 uur via Zoom met steeds een maand ertussen waarin je een dagdeel oefent met een aantal proefcliënten

Minimum / maximum aantal deelnemers:

6

Sinds wanneer bestaat opleiding:

2019

Aantal mensen dat de opleiding met succes heeft afgerond:

20-60

Aanvullende informatie:

Voor meer informatie en ervaringen van deelnemers kun je terecht op de website: www.loopbaancreatie.nl/schrijf-je-loopbaan-trainer/. Ook kun je je vragen rechtstreeks stellen, via een e-mail: marianne.panneman@gmail.com of door te bellen: 06-30388933

Laatst bijgewerkt op:

21-06-2022