Opleiding Loopbaancoaching met Ziel en Zakelijkheid ((Post-HBO, Noloc Erkend)

 1. Professionele attitude contact-uren
  Professionele attitude contact-uren
 2. Coachen en Adviseren contact-uren
  Coachen en Adviseren contact-uren
 3. Methoden, technieken en instrumenten contact-uren
  Methoden, technieken en instrumenten contact-uren
 4. Loopbaankunde en arbeidsmarkt contact-uren
  Loopbaankunde en arbeidsmarkt contact-uren
 5. Algemene basiskennis contact-uren
  Algemene basiskennis contact-uren

Blankestijn & Partners | 9 maanden

Opleiding Loopbaancoaching met Ziel en Zakelijkheid ((Post-HBO, Noloc Erkend)

Basisgegevens

Opleidingsorganisatie:

Blankestijn & Partners
Churchillweg 5
6707 JA Wageningen

Lesplaats(en):

Zeist

Telefoonnummer:

0317-425134

E-mailadres:

info@bpopleidingen.nl

Website:

https://www.bpopleidingen.nl/opleiding/opleiding-loopbaancoaching/

Contactpersoon:

Silvia Blankestijn

Doel, doelgroep, inhoud en omvang van de opleiding

Doel:

In deze Noloc erkende Opleiding tot Loopbaancoach ontwikkel je je coachingscompetenties op Europees NOBCO EQA Practitioner niveau, leer je loopbaancoaching methodieken op de zes ontwikkelingsniveaus van het Stermodel, leer je werken op de boven- en onderstroom van loopbaanvragen en begeleid je meerdere loopbaancoaching trajecten van intake tot een passende werksituatie. Daarnaast doorleef je zelf een persoonlijk ontwikkelingsproces op de zes ontwikkelingsniveaus om je impact als loopbaancoach te vergroten, en bewust om te gaan met je eigenheid en redderspatronen als loopbaancoach. • Je kunt loopbaankandidaten begeleiden bij hun oriëntatie en keuzes in hun werk en loopbaan, en bij het uitvoeren van hun loopbaan- en ontwikkelstappen. • Je beheerst uiteenlopende loopbaancoaching methodieken op de zes ontwikkelingsniveaus. • Je hebt je impact als loopbaancoach vergroot door leerdoelgericht te werken aan je persoonlijke ontwikkeling en je coach houding. • Je vergroot je kennis en verdiept je inzicht in loopbaanthema’s als duurzame inzetbaarheid, levensloopbaanfasen en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. • Je kunt face-to-face en ook online loopbaancoachen. • Je hebt diverse oefenkandidaten begeleid en met minimaal 2 coachees een volledig loopbaantraject doorlopen. • Je bent als Loopbaancoach ingeschreven in het Post-HBO register, hebt een Noloc, LVSC en NOBCO erkend diploma.

Doelgroep:

De opleiding Loopbaancoaching met Ziel en Zakelijkheid is een opleiding tot professioneel loopbaancoach en is bedoeld voor (aankomend) loopbaancoaches die: • Het loopbaancoach vak gedegen in de vingers willen krijgen. • Loopbaantrajecten verdiepend én resultaatgericht willen leren begeleiden. • Een Noloc Erkende Loopbaancoach Opleiding willen volgen. • Een erkende coach opleiding zoeken op Europees practitioner niveau.

Omschrijving:

In onze visie is het belangrijk dat je als vakbekwaam loopbaancoach je coachingscompetenties beheerst op NOBCO Europees EQA Practitioner niveau, kunt coachen op de bovenstroom en onderstroom van loopbaanontwikkeling, en kennis hebt van loopbaanspecifieke thema’s. In deze praktijkgerichte en erkende opleiding krijg je het vak van loopbaancoach gedegen en diepgaand in de vingers door veelvuldig oefenen in de rol van loopbaancoach. Je kunt dan anderen begeleiden bij het realiseren van hun passie en ambities in hun levensloopbaan, en het overwinnen van persoonlijke belemmeringen. Je leert coachen op de bovenstroom en onderstroom van loopbaanontwikkeling. Je persoonlijke en professionele ontwikkeling gaan in deze loopbaancoaching opleiding hand in hand, waardoor je je persoonlijke impact als loopbaancoach versterkt. De opleiding bestaat uit 12 opleidingsdagen, 6 (supervisie) workshops, intervisie en praktijk loopbaancoaching. De opleiding is erkend door Noloc, NOBCO, LVSC en geeft een Post-HBO geregistreerd diploma.

Studielast

Contact-uren:

Professionele attitude: 20 uur
Coachen en Adviseren: 26 uur
Methoden, technieken en instrumenten: 25 uur
Loopbaankunde en arbeidsmarkt: 17 uur
Algemene basiskennis: 10 uur

Totaal aantal contacturen:

98 uur

Totaal aantal uren tijdbesteding zelfstudie, onbegeleide groepsactiviteiten, huiswerk:

178 uur

De opleiding beginnen

Toelatingseisen opleidingsniveau / diploma's:

HBO werk- en denkniveau

Toelatingseisen algemene werkervaring:

minimaal 3 jaar werkervaring

Toelatingseisenwerkervaring op het gebied van loopbaanprofessie:

Niet van toepassing

Overige eisen voor deelname:

Twijfel je of je voldoet aan de toelatingscriteria, neem dan contact met ons op (0317-425134) en we kijken er samen naar.

Aanmeldings- / toelatingsprocedure:

Aanmelden doe je via de opleidingspagina op onze website https://www.bpopleidingen.nl/opleiding/opleiding-loopbaancoaching/. Daarna wordt er een toelatingsgesprek ingepland. Twijfel je of je voldoet aan de toelatingscriteria, neem dan contact met ons op (0317-425134) en we kijken er samen naar.

Startdata:

- 24 november 2022 - 30 maart 2023 - 5 juni 2023 - 21 september 2023, - 4 oktober 2023, - 9 oktober 2023 - 30 november 2023.

De opleiding afronden

Beoordeling en / of toetsing leerresultaten:

Ja, Het diplomeringstraject van de Opleiding Loopbaancoaching met Ziel en Zakelijkheid bestaat onder andere uit de opbouw van een ontwikkelingsporfolio, praktijk loopbaancoaching en een beoordelingsportfolio waarin je je competenties als loopbaancoach beschrijft.

Diploma of certificaat:

Ja, Na succesvolle afronding krijg je het Noloc erkende en Post-HBO register diploma: ‘Loopbaancoach met Ziel en Zakelijkheid en ook het LVSC erkende, NOBCO EMCC op EQA Practitioner niveau erkende en Post-HBO registerdiploma ‘Coach met Ziel en Zakelijkheid’ Je word met beide Post-HBO registerdiploma’s ingeschreven in het officiële Post-HBO register van CPION.

Overige gegevens

Kosten van de opleiding excl. BTW:

€ 5.975,00

Bijkomende kosten (bijv. studiematerialen):

De verplichte literatuur bestel en betaal je zelf.

Wordt de opleiding bij open inschrijving aangeboden?

Ja

Wordt de opleiding `in-company` aangeboden?

Ja

Totale duur (doorlooptijd) van de opleiding:

9 maanden

Opleidingsdagen / avonden en verdeling over de opleidingsduur:

Er zijn 12 opleidingsdagen van 9.15 tot 17.00 uur, 6 online (supervisie) workshops (een dagdeel) intervisie en praktijkcoaching. De hele opleiding loopbaancoaching duurt 9 maanden. Voor de data zie website: www.bpopleidingen.nl

Minimum / maximum aantal deelnemers:

Minimaal 8 en maximaal 12

Keurmerken / erkenningen / accreditaties:

De Opleiding Loopbaancoaching met Ziel en Zakelijkheid is erkend door de Noloc en is door het CPION erkend als Post-HBO register opleiding. Daarnaast de deel-opleiding Coachen met Ziel en Zakelijkheid is erkend bij de LVSC en NOBCO/EMCC en is door het CPION erkend als Post-HBO register opleiding. Blankestijn & Partners is als opleidingsinstituut geregistreerd bij de CRKBO en erkend door CEDEO met een klanttevredenheid van ruim 9,5.

Sinds wanneer bestaat opleiding:

2021

Aantal mensen dat de opleiding met succes heeft afgerond:

20 of minder

Aanvullende informatie:

De opleiding wordt gegeven door een klein team van ervaren en bevlogen opleiders. De opleiding is vrijgesteld van BTW en is inclusief een diplomering. De verplichte literatuur moet je zelf bestellen.

Laatst bijgewerkt op:

25-08-22