Ondernemende Loopbaan Coach/Adviseur + Eigen Praktijk

Mastercoaching International® | 9 maanden

Ondernemende Loopbaan Coach/Adviseur + Eigen Praktijk

Basisgegevens

Opleidingsorganisatie:

Mastercoaching International®
Australielaan 8A
5232 BB

Lesplaats(en):

Den Bosch - Eindhoven - Utrecht

Telefoonnummer:

085-1306828

E-mailadres:

info@mastercoaching.nl

Website:

www.mastercoaching.nl

Doel, doelgroep, inhoud en omvang van de opleiding

Doel:

Met het diploma van deze opleiding kun je als zelfstandige en professionele Loopbaan Coach / Adviseur direct en vanuit je EIGEN Praktijk aan de slag met de loopbaanvragen, persoonlijke missie en leiderschapsthema's van je cliënten. Deze compacte en praktijkgerichte opleiding op Post HBO niveau leert je om mensen professioneel te begeleiden bij het uitzetten van een loopbaan pad waar hun talenten, waardes en ambities het beste tot zijn recht komen. Je leert je cliënten om sterk en zelfsturend te zijn en blijven, en hoe ze hun loopbaan kunnen combineren met hun levensmissie. Je beschikt over kennis en tools om persoonlijkheid, competenties en waardes in kaart te brengen, te analyseren en te vertalen in een plan van aanpak Als Loopbaan Coach/Adviseur leer je zicht te houden op de arbeidsmarkt en hoe je effectieve loopbaanbegeleiding binnen organisaties kunt creëren. Je kent het verschil tussen coachen en adviseren en past dat effectief toe. Bovenal ben je als bezield en professioneel Loopbaan Coach zelf het belangrijkste instrument en blijf je ook altijd bezig met je eigen professionele en persoonlijke ontwikkeling. Zo geef jij je cliënten, opdrachtgevers en organisaties steeds de meest actuele en professionele begeleiding om succesvol te kunnen groeien.

Doelgroep:

Deze opleiding is zeer geschikt voor ervaren coaches, managers, en adviseurs die zich willen specialiseren als loopbaan coach/adviseur vanuit ervaring of affiniteit met ( loopbaan )coaching, en de ontwikkeling van mensen. Voor professionals die werkzaam zijn op het gebied van HRM, re-integratie, Strategisch Personeelsbeleid of Outplacement en/of duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

Omschrijving:

De totale doorlooptijd van deze opleiding is 9 maanden en bestaat uit 3 leermodules. - Loopbaan coachopleiding - Loopbaankunde en Arbeidsmarkt - Ondernemerschap en je eigen Praktijk starten. De 9 trainingsdagen zijn verdeeld over 3 blokken van 2 dagen per maand, 4 blokken van 1 dag per maand. Parallel hieraan krijgt de student toegang tot een online leeromgeving met eigen MCI® Coach voor supervisie en coaching bij portfolio opbouw, begeleiding en evaluatie van het loopbaanadviestraject, en begeleiding bij persoonlijke en beroepsleerdoelen. Deelname aan minimaal 3 x intervisiebijeenkomst. De leermodule Ondernemerschap bestaat uit 2 live trainingsdagen, toegang tot besloten online werkgroep en begeleide online groepssessies. 6 maanden na de start van je eigen praktijk vindt er een individueel review plaats van jouw businesscase. Studiebelasting opleiding: totaal opleiding 120 uren + 45 uren (opbouw eigen praktijk, training en begeleiding en groepsstudie ) Totaal contacturen: 75 Totaal zelfstudie, groepsstudie : 45 Totaal leermodule Ondernemerschap + begeleiding : circa 45 uur

Studielast

Contact-uren:

Professionele attitude: 16 uur
Coachen en Adviseren: 16 uur
Methoden, technieken en instrumenten: 16 uur
Loopbaankunde en arbeidsmarkt: 15 uur
Algemene basiskennis: 12 uur

Totaal aantal contacturen:

75 uur

Totaal aantal uren tijdbesteding zelfstudie, onbegeleide groepsactiviteiten, huiswerk:

3 uur

De opleiding beginnen

Toelatingseisen opleidingsniveau / diploma's:

HBO werk - en denkniveau

Toelatingseisen algemene werkervaring:

Minimaal 5 jaar werkervaring

Toelatingseisenwerkervaring op het gebied van loopbaanprofessie:

Je hebt al wel wat ervaring in begeleiden, coachen e/o adviseren opgedaan. Leeftijd vanaf 27 jaar.

Overige eisen voor deelname:

Intakegesprek

Startdata:

4 x per jaar. februari, mei, september, november

De opleiding afronden

Beoordeling en / of toetsing leerresultaten:

Ja

Diploma of certificaat:

Ja, Europees gecertificeerd Coachdiploma + Certificaat bij Ondernemerschap

Overige gegevens

Kosten van de opleiding excl. BTW:

€ 6.970,00

Bijkomende kosten (bijv. studiematerialen):

150

Wordt de opleiding bij open inschrijving aangeboden?

Ja

Wordt de opleiding `in-company` aangeboden?

Ja

Totale duur (doorlooptijd) van de opleiding:

9 maanden

Opleidingsdagen / avonden en verdeling over de opleidingsduur:

3 blokken van 2 dagen per maand, 4 blokken van 1 dag per maand, online leeromgeving met eigen MCI® Coach voor supervisie en coaching bij portfolio opbouw, loopbaanadviestraject evaluatie, en begeleiding bij persoonlijke en beroepsleerdoelen. Deelname aan minimaal 3 x intervisiebijeenkomst. Daarnaast online leermodule ondernemerschap met 2 live trainingsdagen, online werkgroep en begeleide online groepssessies en businesscase review 6 maanden na de start van je eigen praktijk.

Minimum / maximum aantal deelnemers:

6-12

Keurmerken / erkenningen / accreditaties:

NOBCO / EMCC Europees Coachdiploma

Sinds wanneer bestaat opleiding:

2015

Aantal mensen dat de opleiding met succes heeft afgerond:

60-200

Aanvullende informatie:

Deze praktijkgerichte en compacte loopbaan coach/adviseur opleiding sluit je af met een Europees gecertificeerd Coachdiploma, en 6 maanden bedrijfsbegeleiding bij het opstarten van je eigen praktijk / bedrijf. Vanuit de MCI® Businessclub kun je verder met je beroepsontwikkeling, bedrijfsontwikkeling en sparren en netwerken met andere (loopbaan) professionals.

Laatst bijgewerkt op:

11-09-2020