Lef om te Stralen

The School of Play | 3 maanden

Lef om te Stralen

Basisgegevens

Opleidingsorganisatie:

The School of Play
Kraayenberg 8020
6601 RM Wijchen

Lesplaats(en):

Wijchen

Telefoonnummer:

06-22225836

E-mailadres:

info@theschoolofplay.nl

Website:

https://www.theschoolofplay.nl/lef-om-te-stralen/

Contactpersoon:

Xandra van Hooff

Doel, doelgroep, inhoud en omvang van de opleiding

Doel:

Het Lef om te Stralen is een opleiding voor coaches en begeleiders die hun rugzak willen vullen met mega veel creatieve en uitdagende oefeningen waar een stukje lichtheid in zit. Jij wilt voorbij het verkennen van talenten en competenties en het in kaart brengen van iemands drijfveren, beweging in gang te zetten. Precies op het punt waar de ander zichzelf als vanzelfsprekend aanneemt. Achteruitkijken is hierin nodig om de rode draad te ontdekken, vooruitblikken goed en waardevol. Maar dit alles doe jij het liefste met een vleugje magie. Zodat degene die jij (bege)leidt in Flow kan komen. De talenten creatief worden aangeboord. En ze in hun dromen durven gaan geloven en stappen zetten op het levenspad. Niet hun doelen nauwgezet ‘smart’ makend, maar juist openstaan voor wat er gebeurd wanneer ze gaan werken vanuit hun diepste waarden en verlangens. Werk jij zelf in flow en wil je in staat zijn dit proces ook bij anderen aan te sturen? De klanten/organisaties waar je mee werkt met deze vragen helpen? Beweging creëren middels creatieve schrijftechnieken, improvisatie, geleide meditaties, opstellingen en alles wat nog meer mogelijk is. Theoretisch omlijst in hapklare brokjes positieve psychologie, appreciate inquiry, storytelling en talentgedreven persoonlijke ontwikkeling? Dan ben je bij deze opleiding aan het juiste adres!

Doelgroep:

Loopbaancoaches, loopbaanbegeleiders en businesscoaches die ervaringsgericht werken met sensitief begaafde klanten en de volgende zaken willen leren: contact maken met het onderbewuste domein, voeden en oprekken van de verbeeldingskracht, inzicht in de psychologie van flow, de rode draad zien in een levensverhaal, (her)verbinden met de creatieve essentie, werken met de Broaden & Build theory van Frederikson, gebruikmaken van de kracht van storytelling, begeleiden met een groeimindset, krachtige werkomgevingen creëeren, werken met de Character Strengths, een plan van aanpak vormgeven en randvoorwaarden voor flow opstellen. Theorie en praktijk gaan hand in hand. Ervarend leren en ontwikkelen, reflecteren op jezelf. En daarnaast krijg je inzicht in werkende coachingsprincipes voor Flow, zodat je dit ook bij de ander tot ontwikkeling kunt laten komen. Daardoor ervaar jij aan het einde van de opleiding het gevoel van een kind in een snoepwinkel. Je bubbelt. Je bruist. Je wilt aan de slag. Laat de toekomst maar komen. Jij bent er klaar voor. En dát is exact het gevoel dat jij ook jouw klanten wilt meegeven. Vanaf nu weet je hoe.

Omschrijving:

Wil jij je gereedschapskist uitbreiden om zo onderdelen aan te pakken die je met cognitieve technieken niet kunt bereiken? Dan ben je bij het Lef om te Stralen aan het juiste adres. Tijdens deze opleiding ga je actief aan de slag met prikkelende opdrachten waar je meteen ‘het diepe mee induikt’. Zo ervaar je ook zelf de kracht van je creative intuïtie en kun je het daarna vanuit je eigen ervaring aan de ander uitleggen en doorgeven. Geen ingewikkeld gedoe, maar direct-doen om er zo achter te komen wie jij bent, wat jouw verhaal is en hoe je dat naar buiten brengt. En dit daarna ook met anderen te kunnen. Gedurende de vier tweedaagse programmablokken word je uitgedaagd om te werken met thema’s rondom leiderschap, groeimindset, groeien in moeilijke tijden en leven vanuit het hart. Na voldoende afronding van de opleiding beschik je over al het materiaal dat in de trainingen wordt gebruikt, zoals de verschillende werkvormen en opdrachten. Voldoende inspiratie voor jou om daarna als coach of begeleider aan de slag te gaan.

Studielast

Contact-uren:

Professionele attitude: 18 uur
Coachen en Adviseren: 12 uur
Methoden, technieken en instrumenten: 18 uur
Loopbaankunde en arbeidsmarkt: 0 uur
Algemene basiskennis: 0 uur

Totaal aantal contacturen:

48 uur

Totaal aantal uren tijdbesteding zelfstudie, onbegeleide groepsactiviteiten, huiswerk:

4 uur

De opleiding beginnen

Toelatingseisen opleidingsniveau / diploma's:

HBO opleiding dan wel in de praktijk bewezen HBO werk- en denkniveau.

Toelatingseisen algemene werkervaring:

Minimaal vijf jaar werkervaring na afronden HBO opleiding en / of minimaal twee jaar zelfstandig ondernemer.

Toelatingseisenwerkervaring op het gebied van loopbaanprofessie:

De opleiding wordt aangeboden voor loopbaanprofessionals, maar dient ook als aanvullende beroepsopleiding (erkend en BTW vrijgesteld) voor coaches en begeleiders van hoogsensitieve en/of hoogbegaafde volwassenen.

Overige eisen voor deelname:

Bij de module wordt uitgegaan van praktische en relevante werkervaring en wij gaan ervan uit dat je reeds direct klantcontact hebt.

Aanmeldings- / toelatingsprocedure:

Zeker weten of dit bij je past? Neem contact met Xandra op voor een kennismakingsgesprek.

Startdata:

Voorjaar 2021: 25/26 febr, 25/26 mrt, 22/23 apr, 27/28 mei

De opleiding afronden

Beoordeling en / of toetsing leerresultaten:

Nee

Diploma of certificaat:

Ja, Ja, Heb je de gehele training gevolgd, dan ontvang je een certificaat.

Overige gegevens

Kosten van de opleiding excl. BTW:

€ 1.550,00

Bijkomende kosten (bijv. studiematerialen):

n.v.t.

Wordt de opleiding bij open inschrijving aangeboden?

Ja

Wordt de opleiding `in-company` aangeboden?

Nee

Totale duur (doorlooptijd) van de opleiding:

3 maanden

Opleidingsdagen / avonden en verdeling over de opleidingsduur:

Trainingsdagen zijn 1x per maand aansluitend op donderdag en vrijdag

Minimum / maximum aantal deelnemers:

4-8

Keurmerken / erkenningen / accreditaties:

CRKBO erkende beroepsopleider

Sinds wanneer bestaat opleiding:

2019

Aantal mensen dat de opleiding met succes heeft afgerond:

20 of minder

Aanvullende informatie:

Leef! Het populaire nummer blijkt toch makkelijker mee te zingen dan te dóén voor veel mensen. Bij velen neemt het dagelijks leven het over. De wekker. De baan. Het gezin. Ongemerkt drijven ze af van hun dromen. Verlangens verdwijnen naar de achtergrond. Je gunt het iemand dan bijna wakkergeschud te worden. Te gaan zoeken naar datgene waardoor het leven niet langer als een waas voorbij trekt. Ontdekken welke talenten ze willen ontwikkelen en waar hun hart van in de fik vliegt. Durven freewheelen met hun passie, hun ‘te’ tegemoet. Verlangen naar alles dat in het verlengde ligt van de volgende stap. Duiken in de diepste spelonken van de ziel. Het leven ten volste leven, het opeten, verteren, er fantastische dingen mee doen. Ook jouw klanten willen de held zijn in hun eigen leven, het podium pakken en ontsnappen aan de middelmatigheid. De rauwe waarheid spreken en stoppen zichzelf te verontschuldigen voor wie ze werkelijk zijn. Jij werkt niet met muurbloempjes met een altijd beleefde glimlach op hun gezicht, zichzelf klein en veilig houdend. Je weet dat ze zijn bedoeld om voluit te leven, hun dromen stoutmoedig waar te maken. Om hun missie vorm te geven, voluit te spreken en de wereld een mooiere plek te maken. Niet langer flirten met het leven, maar het claimen. Totdat ze zich herinneren wie ze werkelijk zijn. Ze zich laten zien en iets moois neerzetten in de wereld. En niemand hen meer kan ontkennen. Trekt dit je aan? Neem contact op om kennis te maken!

Laatst bijgewerkt op:

12-11-2020