Specialisatie E-coaching

Coach College de Baak | 1 dag voor de basis. Voor het vervolg gaat het om 7 dagdelen over een periode van 3-4 maanden

Specialisatie E-coaching

Basisgegevens

Opleidingsorganisatie:

Coach College de Baak
Postbus 88
3970 AB Driebergen

Lesplaats(en):

Driebergen

Telefoonnummer:

0343 556343

E-mailadres:

info@coachcollege.nl

Website:

www.coachcollege.nl

Contactpersoon:

Kelly Helinski

Doel, doelgroep, inhoud en omvang van de opleiding

Doel:

Het op professionele wijze kunnen inzetten van e-coaching bij het begeleiden van mensen en daarin methodisch kunnen werken. Kundig in het opbouwen van een veilige werkrelatie, op effectieve en persoonlijke wijze voeren van de coachdialoog in een veilige online coachomgeving, het ontwerpen van passende coachinterventies, het ontwerpen van een blended coachtraject waarin verschillende digitale media worden ingezet.

Doelgroep:

De opleiding is bedoeld voor ervaren coaches die e-coaching willen integreren in hun eigen (bestaande) coachpraktijk/coachomgeving. En voor coaches die belang hechten aan een aantoonbaar stevig fundament en als gecertificeerd e-coach de markt willen betreden.

Omschrijving:

Met dit programma leggen we de basis voor online coachen: Online coachen, de basis in één dag. Vanuit deze introductie kan gekozen worden voor een vervolg opleiding: Master e-coach, op afstand de beste coach. Het vervolg bestaat uit zes modules. De introductie (basis) is ook als losstaand programma te volgen. In het Basisprogramma, leren deelnemers in één dag de basisbeginselen over hoe zij e-coaching succesvol kunnen inzetten. Deelnemers leren de wat online nodig is voor een veilige werkrelatie en de hoe zij de ‘klik’ kunnen realiseren. Ze leren wat de kracht is van ieder medium, zoals coachen via; video, telefoon, chat en mail. En te werken met afstand en nabijheid in e-coaching. In het vervolg programma: Master e-coach, op afstand de beste coach wordt verdieping aangeboden, kennis en methodieken, en voeren deelnemers een meerdere online oefentrajecten uit. Na het volgen van de Basis: Online coachen, leren de deelnemers in het vervolg: Master e-coach, op afstand de beste coach, hoe je kunt coachen als non-verbaal zich anders manifesteert of geheel/gedeeltelijk ontbreekt, hoe je gebruik kunt maken van de kracht van schrijven in het proces van coachen, hoe je kennis uit taalwetenschappen kunt inzetten om effectiever te zijn in je coaching en hoe je e-coachen succesvol kunt inzetten in de eigen praktijk. De deelnemers leren methodisch werken, worden zich bewust welke bestaande coachmodellen en -technieken effectief zijn bij e-coachen en leren welke nieuwe interventiemogelijkheden e-coaching biedt. In een beveiligde online werkomgeving MyMindSpace voeren ze een meerdere online coachtrajecten uit en leren ze blended interventies toe te passen Deelnemers doen in het programma Master e-coach ervaring op als e-coach via zorgvuldig opgebouwde oefentrajecten en gaan zelf de kracht van e-coachen ervaren via interactieve. De ervaring leert dat de verdieping die de opleiding biedt ook de effectiviteit als face tot face coach versterkt. Deelnemers worden een (nog) betere coach! Kijk voor meer informatie op de website: www. https://europeesinstituut.nl/opleidingen/e-coaching/

Studielast

Contact-uren:

Professionele attitude: 0 uur
Coachen en Adviseren: 48 uur
Methoden, technieken en instrumenten: 30 uur
Loopbaankunde en arbeidsmarkt: 0 uur
Algemene basiskennis: 12 uur

Totaal aantal contacturen:

90 uur

Totaal aantal uren tijdbesteding zelfstudie, onbegeleide groepsactiviteiten, huiswerk:

4 uur

Totale studielast:

90 uur (90 PE punten)

De opleiding beginnen

Toelatingseisen opleidingsniveau / diploma's:

HBO- werk en denkniveau.

Startdata:

zie onze website voor actuele data

De opleiding afronden

Beoordeling en / of toetsing leerresultaten:

Ja, Voor het basisprogramma (1 dag) Wordt getoetst of de voorbereidingsopdrachten zijn afgemaakt. Het resultaat brengen deelnemers in op de trainingsdag. Na het volgen van Master is de toetsing: De oefentrajecten worden zichtbaar in het aantal dialogen die voor intervisie worden meegenomen tijdens de trainingsdagen, die deelnemers indienen ter voorbereiding op de telefonische supervisie en die ze indienen bij afronding van de opleiding in het eindportfolio. Daarna is er een eindbeoordeling door de trainer op het eindportfolio.

Diploma of certificaat:

Ja, Certificaat van deelname

Overige gegevens

Kosten van de opleiding excl. BTW:

€ 332,00

Wordt de opleiding bij open inschrijving aangeboden?

Ja

Wordt de opleiding `in-company` aangeboden?

Ja

Totale duur (doorlooptijd) van de opleiding:

1 dag voor de basis. Voor het vervolg gaat het om 7 dagdelen over een periode van 3-4 maanden

Opleidingsdagen / avonden en verdeling over de opleidingsduur:

Ongeveer 1 x in de 3 weken live of online.

Minimum / maximum aantal deelnemers:

8-12

Keurmerken / erkenningen / accreditaties:

CRKBO CPION (post-HBO) NOBCO – EQA niveau Practitioner LVPW EMCC St!R

Aantal mensen dat de opleiding met succes heeft afgerond:

60-200

Aanvullende informatie:

De studiekosten zijn BTW vrijgesteld (kijk voor speciaal aanbod op onze website).

Laatst bijgewerkt op:

08-03-2022