Aaltje Vincent wint Carrière Award

Aaltje Vincent wint Carrière Award

19-04-2024
Nieuws

Aaltje Vincent heeft afgelopen maandag de LoopbaanPro Carrière Award gewonnen. Daarmee heeft ze een primeur te pakken: de prijs werd in het driejarig bestaan van de LoopbaanPro Awards nooit eerder uitgereikt. 

Aaltje VincentTijdens de uitreiking op het Noloc Kennisfestival noemde de jury haar in één adem met Rico Verhoeven en Max Verstappen. De BL’er (Bekende Loopbaanbegeleider) is namelijk hét gezicht van haar ‘sport’, oordeelde de jury - vandaar verdiende ze een oeuvreprijs.

Zelf was Vincent overigens niet aanwezig bij de prijsuitreiking: voor een opdracht was ze op het hoofdkantoor van Philips in Eindhoven. Dat mocht de pret niet drukken: dankzij een complot tussen de persoonlijke assistent van Vincent, LoopbaanPro-initiatiefnemer Geert-Jan Waasdorp en de mensen bij Phillips, kon ze toch op locatie verrast worden met de Award.

De jury noemt haar van een buitencategorie: ze is haar eigen merk. Om dat te illustreren, worden haar veelgelezen boeken aangehaald. Daarnaast herinnert de jury ons eraan dat Vincent de meest geciteerde loopbaanprofessional in het medialandschap is. “Ze is geen BN’er, maar een BL’er – een Bekende Loopbaanprofessional”, werd in het rapport zelfs gegrapt. De juryleden waren vooral te spreken over de manier waarop Vincent anderen inspireert over haar vak, hoe ze altijd voorloopt op trends, en hoe ze bruggen bouwt tussen de loopbaanwereld en andere vakgebieden. De jury bleek verder onder de indruk van het feit dat de kersverse Award-winnaar haar nek uitsteekt voor de goede zaak, bijvoorbeeld door haar bijdrage aan de Recruitercode. Vincent: “Wij loopbaanbegeleiders zijn wat dat betreft veel verder dan de recruiters. Wij hebben naast een code namelijk ook een certificering. Zo ver zijn recruiters nog lang niet. Maar als ze zichzelf serieus nemen – en dat doen ze – dan moet een certificering wel hun ambitie zijn. Dat gaat alleen tijd kosten, bij ons – NOLOC – zat er 30 jaar tussen de eerste code en de eerste certificering.”

Noloc feliciteert onze Kennisprofessiobal Aaltje Vincent met deze prachtige erkenning!

Bron: LoopbaanPro