Aangenaam! Bestuurslid Jeroen Bregman

Aangenaam! Bestuurslid Jeroen Bregman

27-03-2024
Blogs Nieuws

Als penningmeester maak ik sinds begin 2016 al deel uit van het (dagelijks) bestuur van Noloc. Begonnen als een beetje vreemde eend in de bijt, als bedrijfskundige met een onderwijsachtergrond, is Noloc de afgelopen bijna 10 jaar een natuurlijk deel van mijn leven geworden. Maar ook van mijn eigen groei, als mens en professional.

Jeroen_CV_fotoVan oorsprong ben ik een West-Fries, die op zijn 18e voor studie is neergestreken in het diepe zuiden van Limburg en daar is blijven hangen. Ruim 30 jaar later woon ik in een voormalig café in Eperheide, samen met Chantal – mijn buurmeisje in het studentenhuis in Maastricht – en een heleboel kinderen op vier pootjes: de ezels Max en Maxime, Vlekje het paard, Fen de Spaanse waterhond, een stuk of tien katten en Vondeltje, een achtergelaten nijlgans.

Na mijn studie Internationaal management en bedrijfseconomie ben ik gaan werken in het onderwijs: eerst als docent, daarna als opleidingsadviseur en programmamanager bij de Open Universiteit. Daar kwam ik begin 2013 in aanraking met Noloc, en was de klik snel gemaakt. Mijn passie voor lerende mensen en lerende organisaties sloot perfect aan op de missie van Noloc om mensen in hun kracht te zetten door hun talenten te laten aansluiten op hun loopbaan. Toen ik eind 2015 werd gevraagd om de rol van penningmeester binnen het Nolocbestuur te gaan vervullen, hoefde ik dan ook niet lang na te denken.

Noloc staat voor mij voor het verbinden van heden, verleden en toekomst. Want dat is wat we als loopbaanprofessional of jobcoach doen. We geven onze cliënten een beter zicht op het heden, door samen met hen terug te kijken naar hun verleden. Zodat ze vandaaruit onderbouwde en (beter) passende keuzes kunnen maken richting hun toekomst. Dat heb ik zelf ook mogen ervaren: mede dankzij de levens- en loopbaanspiegels van Paul Oosting, Noloc-erelid en mijn voorganger als penningmeester, heb ik ook zelf mijn eigen kracht en kleur leren kennen en  hierop in mijn professionele (levens)loopbaan leren bouwen en vertrouwen.

Inmiddels zijn we bijna 10 jaar verder, en is het voor mij bijna tijd om niet alleen vooruit, maar ook terug te gaan kijken. Ik ben immers over de helft van mijn derde en – in principe – laatste bestuurstermijn. En wat is er veel gebeurd! De integratie van de voormalige Beroepsvereniging Jobcoaches Nederland (BJN) binnen Noloc, het ontwikkelen en neerzetten van de keurmerken Register Loopbaanprofessional en Register Jobcoach, het op- en uitbouwen van velerlei samenwerkingsrelaties, de komst van Noloc-geaccrediteerde opleidingen, de introductie van een eigen Noloc Academie, de vele Noloc bijeenkomsten en congressen en natuurlijk de groei en professionalisering van de vereniging zelf. We mogen trots zijn op onze club!

Ik heb Noloc de afgelopen 10 jaar leren kennen als een club vol met passie en passionele leden. Passie voor het vakgebied, passie voor elkaar, en passie voor de vereniging. Noloc heeft zich de afgelopen jaren bewezen als belangrijke stakeholder op het snijvlak van mens, organisatie en arbeidsmarkt. Als onmisbare en steeds meer geziene speler op het gebied van het verbinden van mens en werk. Juist in tijden van verandering vormen loopbaanvaardige mensen het fundament van een wendbare en vitale arbeidsmarkt. En juist in tijden van verandering is het van groot belang dat hiervoor kwalitatieve loopbaanprofessionals en jobcoaches worden ingezet. Het is mijn boodschap aan Noloc om ook de komende jaren in deze missie te blijven investeren en zichtbaar uit te dragen.

Wat mijn eigen toekomst straks gaat brengen? Ik werk inmiddels al enkele jaren als hoofd bedrijfsvoering en adjunct-directeur bij de grootste Limburgse archieforganisatie en bouw ook daar volop aan het verbinden van verleden, heden en toekomst. Mijn ervaringen bij Noloc en mijn eigen groei als mens en professional zet ik daarbij dagelijks in bij het aansturen van zowel collega’s als een organisatie die volop in ontwikkeling is: vanuit eigen kracht, en voortbouwend op passie, plezier en ownership. De komende paar jaar blijf ik me daar in ieder geval volop voor inzetten.