Trajectbeschrijving voor je portfolio opstarten: waar begin je?

Trajectbeschrijving voor je portfolio opstarten: waar begin je?

27-11-2023
Nieuws

Ben jij bezig met je certificering voor Register Loopbaanprofessional? En ga jij starten met het beschrijven van een traject? Neem je tijd en bepaal vooraf wat je wilt overbrengen. Je hoeft dit niet alleen te doen. Schrijf je in voor de live workshop op 11 december en je krijgt hulp van vakcollega's.

Ga jij starten met het beschrijven van een traject? Neem rustig de tijd. Zet vooraf op papier wat jou motiveert om voor een bepaald traject te kiezen en wat je in elk geval wilt overbrengen.

  • Wat kan je met dit traject duidelijk maken over jouw kennis en kunde, zoals: welke methodiek gebruikte je, hoe heb je deze toegepast en waarom? Hiermee wordt helder welk vakmanschap je met dit traject in de etalage zet. Het is handig om hier bewust keuzes in te maken.
  • Waar zaten jouw uitdagingen, wat kenmerkte dit traject, wat vroeg dit traject van jou? Wat leer je hiervan voor een volgende keer? Het antwoord op deze vragen is bepalend voor hoe je jezelf laat zien als lerende professional. Zelfreflectie en persoonlijke dan wel professionele ontwikkeling is een belangrijk facet in je portfolio.

Schrijf de kernwoorden op en gebruik die uitkomst als kapstok voor het uitwerken van je trajectbeschrijving.

Wil jij graag hulp bij het maken van je trajectbeschrijving?

Meld je aan voor de live workshop ‘Aan de slag met je trajectbeschrijving’ op maandag 11 december a.s. in Houten (10.00-16.00 uur). Let op: er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. 

Workshop trajectbeschrijving

Bij deze informatieve en vooral praktische bijeenkomst, ga je zelf aan de slag en kun je sparren met collega’s. We doorlopen en bespreken de onderdelen van de trajectbeschrijving, zoals de motivatie, taken, kennisgebieden, competenties en professionele attitude. Mooi om met én van elkaar te leren. En, na afloop staat jouw trajectbeschrijving in de steigers.

 Een greep uit ervaringen van vorige deelnemers

✔︎ “Ik maak het veel te moeilijk; ik moet gewoon aan de slag gaan!”

✔︎ "Fijn om na de workshop ook nog met collega's, die ik hier heb leren kennen, te kunnen sparren over de trajectbeschrijving."

✔︎ "Waar ik voor de workshop als een berg tegen de trajectbeschrijving opzag, is deze nu gereduceerd tot ‘molshoop’."

Ja, ik meld me aan