Kleurrijke ontmoetingen tijdens inspiratiedag vrijwilligers

Kleurrijke ontmoetingen tijdens inspiratiedag vrijwilligers

19-11-2023
Nieuws

Ruim veertig actieve vrijwilligers kwamen op 8 november bij elkaar in Houten, waar zij werden getrakteerd op een goed verzorgde dag voor de inwendige mens, hart en geest. 

Door Heleen Litmaath

Onder de kroonluchters van De Engel ging het er geanimeerd aan toe. Aan gespreksstof geen gebrek: zet 40 loopbaanprofessionals bij elkaar en de lucht vult zich vanzelf met ervaringen, vragen en gelukkig ook veel antwoorden uit de eigen praktijk. Elkaar live ontmoeten heeft toch écht die extra sprankel, het gevoel van samen staan voor ons mooie vak. Van nieuwsgierigheid naar ‘hoe doe jij dat?’ en open uitwisselen over verschillen in aanpak. 

Verantwoord AI-gebruik

De presentatie van Jochem de Groot over het verantwoord toepassen van AI (zoals ChatGpt) in je coachpraktijk leverde stof tot nadenken. Enthousiaste gebruikers, voorzichtige kat-uit-de-boom-kijkers en nitwits kregen de gelegenheid elkaar te informeren en inspireren. Jochem onthulde zijn nieuwe bedrijf ‘Humanative’ en bracht een goede boodschap: de mens zal nooit overbodig worden. De technologie van de (nabije) toekomst zal de loopbaanprofessionals niet buitenspel zetten!    

Noloc in beweging 

Na een overheerlijke lunch was het de beurt aan alle bestuursleden met een presentatie over hun portefeuille. Elk bestuurslid eindigde met een vraag om naderhand over te sparren. Dat gebeurde onder het genot van een drankje en een hapje aan de ronde tafels. En er werd natuurlijk over véél meer gesproken dan alleen dat…

Deze live inspiratiedag ademde een sfeer van betrokkenheid bij Noloc en elkaar. Voor herhaling vatbaar! 

Inspiratiedag_2023