Neem een kijkje achter de schermen tijdens de Nationale Werkbezoekdag

Neem een kijkje achter de schermen tijdens de Nationale Werkbezoekdag

05-10-2023
Nieuws

Loopbaancoaching gaat niet alleen over sollicitatietraining of carrièretests. Het gaat ook over verbinding maken, deuren openen en nieuwe kansen creëren voor kandidaten. Volgens Rose-Marie Lucas, Noloc-lid en Register Loopbaanprofessional, is de Nationale Werkbezoekdag op 15 november a.s. de perfecte gelegenheid om precies dát te doen. "Het helpt coachees hun blik te verbreden en geeft hen de mogelijkheid om organisaties te verkennen waar ze meer van willen weten."

Deelname aan de Werkbezoekdag van Job On heeft Rose-Marie’s beroepspraktijk verrijkt: "Ik heb kandidaten geholpen bij het oriënteren en vinden van een baan. Ze hebben niet alleen hun netwerk uitgebreid, maar velen hebben er zelfs een baan aan overgehouden’, vertelt Rose-Marie. Zo kreeg een kandidaat, voorbereid door Rose-Marie, een baan als backoffice medewerker bij een re-integratiebureau. Een ander vond werk bij een kinderdagverblijf na een bezoek tijdens de Werkbezoekdag en mag nu een leer-werktraject volgen."

Toegankelijk en effectief netwerken

Waarom zou een loopbaancoach overwegen om kandidaten naar de Werkbezoekdag te sturen? Rose-Marie ziet het als een kans om ‘out of the box’ te denken. Het biedt een unieke mogelijkheid om in de keuken te kijken van verschillende organisaties en bedrijven. Daarnaast helpt het kandidaten om zichzelf te presenteren. Rose-Marie ziet de Werkbezoekdag als een essentieel instrument binnen loopbaanbegeleiding: "Netwerken biedt de grootste kans op het vinden van werk. De Werkbezoekdag maakt dat netwerken toegankelijk en effectief."

Nieuwe deuren openen

Aan andere loopbaancoaches die overwegen deel te nemen aan de volgende editie van de Werkbezoekdag, geeft Rose-Marie het volgende advies: "Wees actief. Informeer je kandidaten, benader bedrijven in de omgeving, werk samen met lokale media en verenigingen. Gebruik alle middelen die tot je beschikking staan om het woord te verspreiden."

Doe als loopbaanprofessional of jobcoach ook vooral zelf mee aan de Werkbezoekdag. Ga in gesprek gaan met professionals uit diverse branches, breid je netwerk uit en ontdek misschien wel nieuwe perspectieven en mogelijkheden voor je eigen carrière. Word ambassadeur voor de Nationale Werkbezoekdag en open nieuwe deuren voor niet alleen je kandidaten, maar ook jezelf.

[Bron interview: Platform naar Werk]