Jobcoaches: let op plannen kabinet vereenvoudiging banenafspraak

Jobcoaches: let op plannen kabinet vereenvoudiging banenafspraak

01-08-2023
Nieuws

Om meer mensen met een arbeidsbeperking aan de slag te helpen bij reguliere werkgevers is de banenafspraak belangrijk. Er komt verbreding van deze bestaande wet en aanvullende maatregelen worden onderzocht. Lees wat dit betekent voor jouw werk als Jobcoach.

Werkgevers moeten elk jaar genoeg banen scheppen voor mensen met een arbeidsbeperking. Doen ze dat niet, dan moeten ze verplicht een minimaal aantal werkplekken realiseren. Het kabinet wil de regels voor de banenafspraak en de quotumregeling simpeler maken. Ben jij Jobcoach? Lees de (aankomende) veranderingen in de Participatiewet. 

‘Je hebt een beperking en je wilt graag aan de slag. Maar je hebt wel hulp nodig om de baan te vinden die bij je past. En als je een baan hebt om die te houden. Die hulp is niet altijd gemakkelijk te vinden. Dat is nu geregeld en aangepast in de Participatiewet. Er zijn recent al dingen veranderd en er gaat nog meer veranderen.’ Dat en meer lees je op de site van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. 

Werk jij als Jobcoach? Lees deze belangrijke info goed door ten gunste van jouw werk en de mensen die jij begeleidt. 

Download de publicatie ‘Een betere toekomst begint met werk. Ook als je een beperking hebt’