Deze podcast en whitepaper over skillsdenken wil jij niet missen

Deze podcast en whitepaper over skillsdenken wil jij niet missen

20-07-2023
Nieuws

De verschuiving naar een skillsgerichte arbeidsmarktbenadering is al enige tijd gaande. Houd je kennis up to date: luister naar de podcast en lees het whitepaper, die de Noloc Kennisprofessionals over skillsdenken maakten. 

De Europese Commissie heeft het jaar 2023 gedoopt tot 'Jaar van de Skills' en de ontwikkelingen op het gebied van deze skillstransitie zijn nog in volle gang. 

De traditionele manier van werken en het selecteren van werknemers op basis van diploma's en ervaring maken plaats voor een meer dynamische aanpak. Werkgevers zijn steeds meer geïnteresseerd in de vaardigheden en competenties die kandidaten kunnen bieden, ongeacht hun achtergrond of traditionele kwalificaties. Deze verschuiving heeft ook consequenties voor ons als loopbaanprofessionals. We worden uitgedaagd om onze benadering aan te passen en meer nadruk te leggen op het identificeren en presenteren van de relevante vaardigheden van individuen.

Om jullie mee te nemen in deze ontwikkelingen namen we in samenwerking met een drietal Noloc Kennisprofessionals een podcast op en publiceerden we een whitepaper.

Marlies van Venrooij ging in gesprek met Joost van Genabeek van TNO. Zij sprak met hem over het skills woordenboek CompetentNL, hoe dit tot stand is gekomen, waar zij nu staan met de ontwikkelingen, wat het gebruik van een skillswoordenboek gaat betekenen voor de arbeidsmarkt en voor het onderwijs én welke rol de loopbaanprofessional hierin kan spelen.

Luister de podcast over het skillswoordenboek CompetentNL

Jouke Post en Jan Woldendorp schreven een whitepaper over de ontwikkelingen op het gebied van skills. Skills denken verandert de manier van werken van loopbaanprofessionals. Er zijn diverse instrumenten in ontwikkeling, die jou als professional helpen om op een meer gedetailleerde en gepersonaliseerde manier te zoeken naar mogelijkheden voor je kandidaat.

Lees het whitepaper Van beroepen naar skills: anders kijken naar loopbanen