Samen Zorgzaam - 1,5 meter afstand. En nu?

Samen Zorgzaam - 1,5 meter afstand. En nu?

20-03-2020
Nieuws

Veel leden schakelen momenteel over op contact via de telefoon, chat of video. Deze contactvormen zijn nu heel effectief en ondersteunend om voortgang te blijven boeken in je lopende trajecten.

Veel leden schakelen momenteel over op contact via de telefoon, chat of video. Deze contactvormen zijn nu heel effectief en ondersteunend om voortgang te blijven boeken in je lopende trajecten.

Let op privacy
Wees je er wel van bewust dat van veel (gratis) digitale mogelijkheden (denk aan WhatsApp, Skype, Facetime, Instalive, etc.) vaak nog onvoldoende bekend is of deze AVG-proof zijn. Een gesprek via een afgeschermd platform of een online vergaderomgeving, zoals bijvoorbeeld Zoom, Microsoft Teams of VSee bieden een beter beveiligingsniveau. Donderdag 27 maart organiseert Nobco een webinar over online coaching waarin ook aandacht komt voor AVG en handig gebruik van Zoom.

N.B. Wil je direct vandaag aan de slag met (veilig) beeldbellen?  Bekijk dan deze Noloc aanbieding in samenwerking met Gezondeboel.

Creëer professionele plek
Zorg ervoor dat jij en je klant beiden tijdens (video)contactmomenten op een rustige plek zitten in afzondering van bijvoorbeeld andere huisgenoten. Dit voorkomt afleiding en waarborgt ook de privacy van je klant. En realiseer je dat het ook voordelen kan hebben wanneer je klant in de eigen vertrouwde omgeving zit tijdens een gesprek met jou.

Gebruik lees- en schrijfopdrachten
Je kunt ook overschakelen naar het per e-mail versturen van schrijfopdrachten. Schrijven kan een verrassend, ontspannend, heilzaam en inzicht gevend effect.  Stuur ook inspirerende leesopdrachten of filmfragmenten, eventueel een tekenopdracht waar je klant een foto van maakt en naar je doorstuurt.

Pak het professioneel aan
Informeer je via alle informatie die we met je delen. Online coaching is op een aantal punten anders. Zorg dat je jezelf daarin bijschoolt als dat nodig is. Digitaal contact biedt je de mogelijkheid om frequenter gedoseerd contact te hebben en in kleine stapjes progressie te boeken. Juist nu kan dat prettig zijn omdat de ontwikkelingen zo snel gaan.  

Houd ons in de gaten
We zijn heel hard voor je aan het werk om alle relevante kennis met je te delen zodat jij je werk goed kunt blijven doen. Wij geloven dat juist nu, wij als coaches en loopbaanprofessionals een rol hebben in de samenleving om het verschil te maken. Heb jij nog een goede tip voor je collega’s? Deel ze op social media. (Noloc-leden, laat het ons weten in de besloten Noloc LinkedIn-groep). In de maak zijn o.a. Podcast via Coachradio, nog meer relevante webinars, updates via de socials (#samenzorgzaam).

Nuttige links