Coronanieuws - Adviezen rondom coaching

Coronanieuws - Adviezen rondom coaching

19-03-2020
Nieuws

Het Coronavirus heeft een bijzondere impact op de wereld, op Nederland en ook op Noloc-leden. De door de overheid getroffen nodige maatregelen hebben een aanzienlijke invloed op ons sociale en economische leven. Om

Het Coronavirus heeft een bijzondere impact op de wereld, op Nederland en ook op Noloc-leden. De door de overheid getroffen nodige maatregelen hebben een aanzienlijke invloed op ons sociale en economische leven. Om alle inzichten en krachten te bundelen werken Noloc en NOBCO samen en delen we onze adviezen rondom coaching en Coronavirus. 
 

De oproep tot ‘sociale onthouding’; het niet opzoeken van fysieke sociale interactie wordt ondersteund door het simulatiemodel van de Washington Post dat duidelijk aantoont dat tijdelijke afzondering een significant effect heeft op de verspreiding van het virus. Neem je verantwoordelijkheid, zoek voorlopig geen gezelschap op en investeer in andere vormen van verbinding. Dat is iets dat we samen kunnen doen.

         In aanvulling op eerder adviezen:

 • Wees proactief en onderzoek met je coachees de mogelijkheden tot het omzetten van afspraken naar online-coaching tot in ieder geval 6 april. Zeker wanneer je verkoudheidsverschijnselen, koorts of hoestklachten hebt of jouw coachee deze klachten vertoont.
   
 • Verzet teamcoaching naar data na 6 april.
   
 • Vergroot je fysieke weerstand en besteed extra aandacht aan je gezondheid.
   
 • Beperk je sociale activiteiten en contacten tot het noodzakelijke.

  Wel in gesprek?
   
 • Schud geen handen met je coachee, er zijn voldoende andere manieren om iemand te begroeten en afscheid te nemen.

 • Positioneer jezelf tijdens een coachgesprek fysiek niet binnen een straal van 2 meter van je coachee.

 • Vermijd plekken waar meer dan 100 mensen bij elkaar zijn.

 • Was je handen vaak met water en zeep voor minimaal 20 seconden. Maak ze droog met een papieren handdoekje en gooi dit handdoekje weg of was de katoenen handdoek elke dag.

 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog. Raak zo min mogelijk je ogen, neus en mond aan.

  Algemene tip:

 • Houd de ontwikkelingen via het RIVM regelmatig in de gaten en neem het initiatief naar de coachees met wie je de komende week afspraken hebt om nu al te laten zien dat je er mee bezig bent en de ontwikkelingen volgt.

In deze bijzondere tijd wensen we jullie veerkracht, inventiviteit en vertrouwen.

Hartelijke groet,

Namens het volledige Noloc-bestuur,
Ester Leibbrand

Op korte termijn kunnen we ons voorstellen dat je een online oplossing aanbiedt aan je coachees. Hiervoor zijn verschillende veilige mogelijkheden, denk bijvoorbeeld aan Zoom en VSee. Wees je bewust dat online coaching een apart discipline is.