1. Home
  2. > Bijeenkomsten
  3. > Lector Brain and Technology, Saxion Academie Mens en Arbeid
  1. FAQ
  2. contact
  3. inloggen
Wanneer | 21-11-2017 Waar | Postillion Hotel Bunnik
Wie | Jan Willem de Graaf
Lector Brain and Technology, Saxion Academie Mens en Arbeid

Het maximale aantal deelnemers is 50 personen.

Beschrijving

Voor wie, waar en wanneer
Deze bijeenkomst is voor leden met een verdiepingspakket.
Wil je ook naar deze bijeenkomst? Meld je dan aan voor het Verdiepingspakket: je kunt je hiervoor aanmelden via je profielgegevens (eerst inloggen, dan naar 'mijn profiel wijzigen'). Daarna kun je je aanmelden voor de verdiepingsbijeenkomsten. Ben je geen lid en heb je interesse om deel te nemen? Stuur dan een mail naar info@noloc.nl om je aan te melden. Je ontvangt dan een factuur van € 95,- excl btw.   

Locatie
Postillion Hotel Bunnik
Kosterijland 8
3981 AJ  BUNNIK

Tijden
13.00 uur: inloop - met koffie/thee
13.30 uur: start
15.00 uur: pauze 30 minuten - met koffie/thee
15.30 uur: tweede deel
17.00 uur: einde

Omschrijving
Jan Willem de Graaf, inmiddels lector brain & technologie, kan zeer boeiend vertellen over zijn werk wat zeer relevant kan zijn voor loopbaanprofessionals en jobcoaches. Hij wil ook graag zijn kennis met Noloc delen. Het gaat in zijn werk om het onderzoek naar instrumenten die voor de loopbaanprofessional relevant kunnen zijn. Lees meer over Jan Willem de Graaf in het nieuwsbericht.

Hoe kom je te weten welke kandidaat in welke organisatie tot bloei komt? Kunnen we via het verzamelen van data en daarmee op grond van bewerking tot informatie en vervolgens kennis komen over de kandidaat om tenslotte een wijs besluit te nemen met betrekking tot plaatsing? Is de transformatie van data-informatie-kennis-data, de alchemie van de jobcoach? 

Vroeger keken we vooral naar behaalde examens en diploma's, we keken naar het kennisniveau. Dat gaf vaak onvoldoende garantie voor een goede match. Via testen en assessments werd naast de kennis meer specifiek de competenties in beeld gebracht. We werken hierbij met klassieke data-analyse technieken, verankerd in de betrouwbaarheid en validiteit. Moderne datamining-technieken (onder meer machine-leren) kunnen meer gepersonifieerde adviezen zichtbaar maken, waar ik ook kort op in zal gaan. Echter, de doelen van organisaties veranderen snel, en onze breinen automatiseren zo snel mogelijk (nog sterker bij snelle verandering), dus zelfs met moderne technieken weten we hooguit wie in de organisatie tot nog toe de beste match maakt. Dat brengt ons terug bij de door de Nationale Beroepengids genoemde competenties van de toekomst: autodidactisch vermogen, empatisch vermogen en zingeving.
Deze 3 competenties zal ik in het licht van het dynamisch systeemmodel van breinorganisatie bespreken.

LinkedIn profiel: https://www.linkedin.com/in/janwillemdegraaf1959/?ppe=1