16
03
21
Doelgroepen & thematiek

Webinar: Het puberbrein

Wie: Japke Ebbinge
Waar: Online

COVID-19

Noloc volgt nauwlettend de corona-maatregelen ten aanzien van evenementen en samenkomsten. Alle Noloc-bijeenkomsten vinden de komende tijd alleen online plaats; wij bieden regelmatig nieuwe webinars, online workshops en e-learnings aan. Binnen de Noloc Academie vind je naast alle Noloc webinars een nog veel uitgebreider aanbod van interessante webinars en e-learnings. Kijk onder Mijn Noloc hoe je kunt inloggen op de online leeromgeving.

Waar, wanneer en inschrijven
Dit webinar vindt plaats op dinsdag 16 maart om 18.30 uur. Aanmelden kan via de website! Log in op de website en meld je met de aanmeldknop onderaan deze pagina aan vóór 15 maart 19.00 uur. Hierdoor krijg je toegang om het webinar live via de Noloc Academie te volgen. 
Wil je het webinar graag op een later tijdstip bekijken? Dan hoef je je niet aan te melden. Wanneer je naar de Noloc Academie gaat, kun je het webinar op ieder gewenst tijdstip bekijken. 

Graag informeren we je over de nieuwe manier van inloggen op de Noloc Academie, dit kan namelijk zeer gemakkelijk via de Noloc website! Volg onderstaande stappen om via de Noloc website in te loggen op de Noloc Academie:

- Ga naar 'Kennis' op de Noloc website
- Klik onderaan op 'Noloc Academie'
- Klik vervolgens op de afbeelding waarna je wordt verwezen naar een pagina om in te loggen op 'Mijn Noloc'. Vul jouw gegevens in en klik op 'Inloggen'. 
- Je wordt automatisch verwezen naar jouw account op de Noloc Academie

Onderwerp
De adolescentie is een bijzondere tijd, ook voor de ontwikkeling van de hersenen. Als je als loopbaancoach/begeleider werkt met jongeren en young professionals is het belangrijk om hier kennis van te hebben om op adequate te kunnen inspelen op keuze- en loopbaanvraagstukken. Waar zijn pubers heel goed in? Welke delen van de hersenen zijn nog volop in ontwikkeling? En hoe kun je hier als loopbaanbegeleider adequaat op aan te sluiten?

In dit webinar nemen psychologen Daphne Wiersema en Japke Ebbinge van de Leergang Loopbaancoaching je mee in deze hersenontwikkeling en komen zij met oplossingsgerichte werkwijzen die aansluiten bij deze fase.

Over de sprekers Japke Ebbinge en Daphne Wiersema
Japke
 is sociaal psycholoog, trainer en loopbaancoach. Vanuit het vertrouwen dat iedereen in staat is zijn/haar eigen antwoorden te vinden, probeert zij goed te luisteren en aan te sluiten bij de leer-/coachvragen van de ander. Individueel en in groepen. In de Leergang Loopbaancoaching probeert Japke professionals steeds beter te leren luisteren, naar de ander en naar zichzelf. Het doel is om jezelf als instrument te ontwikkelen en dit functioneel te kunnen inzetten in je rol als loopbaanbegeleider.
Zij maakt hierbij gebruik van verschillende methodieken als systemisch werken, oplossingsgericht werken, ACT, Transactionele Analyse, focussen en de psychologie van het lichaam. Tot slot nodigt Japke deelnemers uit de dialogische houding te ontwikkelen waardoor het oog voor diversiteit groeit en er ruimte is voor ieders eigenheid.

Voor de Leergang Psychologie van de Studiekiezer ontwikkelde Daphne een verdiepende collegereeks die wetenschappelijke kennis uit de psychologie koppelt aan de praktijk van loopbaanbegeleiding aan jongeren en jongvolwassenen. In haar colleges verbindt zij diverse stromingen binnen de psychologie (en soms aanpalende disciplines) aan elkaar om zo een nieuw, en breder perspectief op (de begeleiding van) studiekiezen te geven. Daphne nodigt je uit om met andere ogen naar de uitoefening van je werk te kijken. Haar doel is dat jij, gewapend met nieuwe inzichten en kennis, beter in staat bent jouw professioneel handelen te onderbouwen.

387 / 500 personen aangemeld.