16
02
21
Methoden & technieken

Webinar: Familiekracht

Wie: Japke Ebbinge
Waar: Online

COVID-19

Noloc volgt nauwlettend de corona-maatregelen ten aanzien van evenementen en samenkomsten. Alle Noloc-bijeenkomsten vinden de komende tijd alleen online plaats; wij bieden regelmatig nieuwe webinars, online workshops en e-learnings aan. Binnen de Noloc Academie vind je naast alle Noloc webinars een nog veel uitgebreider aanbod van interessante webinars en e-learnings. Kijk onder Mijn Noloc hoe je kunt inloggen op de online leeromgeving.

Waar, wanneer en inschrijven
Dit webinar vindt plaats op dinsdag 16 februari om 20.00 uur. Aanmelden kan via de website! Log in op de website en meld je met de aanmeldknop onderaan deze pagina aan vóór 15 februari 19.00 uur. Hierdoor krijg je toegang om het webinar live via de Noloc Academie te volgen. 
Wil je het webinar graag op een later tijdstip bekijken? Dan hoef je je niet aan te melden. Wanneer je naar de Noloc Academie gaat, kun je het webinar op ieder gewenst tijdstip bekijken. 

Graag informeren we je over de nieuwe manier van inloggen op de Noloc Academie, dit kan namelijk zeer gemakkelijk via de Noloc website! Volg onderstaande stappen om via de Noloc website in te loggen op de Noloc Academie:

- Ga naar 'Kennis' op de Noloc website
- Klik onderaan op 'Noloc Academie'
- Klik vervolgens op de afbeelding waarna je wordt verwezen naar een pagina om in te loggen op 'Mijn Noloc'. Vul jouw gegevens in en klik op 'Inloggen'. 
- Je wordt automatisch verwezen naar jouw account op de Noloc Academie

Onderwerp
Geen individu is los van context.  Voor de loopbaanbegeleider is het essentieel de context van de coachee/client goed in het vizier te hebben en daarop in te kunnen spelen. Inspelen op zowel de krachtbronnen als het herkennen van disfunctionele patronen. Welke diversiteit is er in een familie? (diversiteit in de breedste zin van het woord) Welke eigenheid is er? Wat zijn de rituelen? Wat zijn de krachtbronnen? Welke dingen helpen in een transitiefase? In deze webinar leren psychologen Hadassa Kruithof en Japke Ebbinge van de Leergang Loopbaancoaching je systemisch kijken en gebruik te maken van de krachten in het familiesysteem. 

Over de sprekers Japke Ebbinge en Hadassa Kruithof
Japke is sociaal psycholoog, trainer en loopbaancoach. Vanuit het vertrouwen dat iedereen in staat is zijn/haar eigen antwoorden te vinden, probeert zij goed te luisteren en aan te sluiten bij de leer-/coachvragen van de ander. Individueel en in groepen. In de Leergang Loopbaancoaching probeert Japke professionals steeds beter te leren luisteren, naar de ander en naar zichzelf. Het doel is om jezelf als instrument te ontwikkelen en dit functioneel te kunnen inzetten in je rol als loopbaanbegeleider.

Zij maakt hierbij gebruik van verschillende methodieken als systemisch werken, oplossingsgericht werken, ACT, Transactionele Analyse, focussen en de psychologie van het lichaam. Tot slot nodigt Japke deelnemers uit de dialogische houding te ontwikkelen waardoor het oog voor diversiteit groeit en er ruimte is voor ieders eigenheid. 

Hadassa Kruithof verzorgt samen met Michiel Oudega de verdiepende specialisatie ‘Acceptance and commitment therapy’ voor de Leergang Loopbaancoaching. Beiden werken als docent en onderzoeker in de minor ‘Psychologie van Studiekeuze en Loopbaanbegeleiding’. Door hun ruime ervaring in loopbaanbegeleiding zien ze de kansen en toegevoegde waarde van het toepassen van ACT. Zo hebben zij een studiekeuzetraject ontwikkeld en uitgevoerd voor de dienst studentzaken van de HvA. Onlangs ontwikkelden ze een blended begeleidingstool, op basis van ACT, voor langstuderende studenten.


130 / 500 personen aangemeld.